Kaikki uutiset

Supermarket-jättiläinen sijoittaa puoli miljardia verkkosotaan / Median maininta

22.04.2020 | Cleveron, Cleveron 501, Salling Group

Tanskalainen hypermarketketju Bilka (Salling Group) oli ensimmäinen yritys, joka otti Cleveron 501 -päivittäistavararobotin kaupalliseen käyttöön. Vähittäiskaupan asiantuntija Flemming Birch totesi, että se saattaa mullistaa päivittäistavarakaupan, sillä päivittäistavararobotit sallivat pääsyn uusiin kaupunkeihin ilman kivijalkamyymälöiden rakentamista, mikä antaa päivittäistavarakauppiaalle kilpailuetua.

Koska suunnittelulaki on tehnyt Bilkalle mahdottomaksi rakentaa uusia myymälöitä Tanskaan, yritys aikoo laajentaa jalanjälkeään uusiin kaupunkeihin Cleveronin päivittäistavararoboteilla. Robottipäivittäistavarakontit voidaan sijoittaa asuinalueille, metro- tai huoltoasemien läheisyyteen, mistä asiakkaat voivat kätevästi noutaa verkossa tilaamiaan päivittäistavaroita.

Salling Group investoi 500 miljoonaa Tanskan kruunua verkkoalustojen kehittämiseen verkkokaupan kasvattamiseksi. Kasvu on ollut huomattavaa koronaviruksen iskettyä Tanskaan. Cleveronin päivittäistavararobotit ovat osa sijoitusta, ja Bilka testaa jo Cleveron 501:tä. ”Uskon, että voimme käyttää sanaa suunnanmuuttaja. Kyseessä on valtava sijoitus ja yksi suurimmista koko ryhmittymässä. Verkkoruokakauppa on avaintekijä tulevassa strategiassamme”, kommentoi Salling-konsernin verkkokaupan johtaja Thor Jørgensen ryhmittymän sijoitussuunnitelmia.

Alkuperäiset artikkelit julkaistiin tanskaksi 22.4.2020. Lue lisää täältä ja täältä.

Jos haluat lisätietoa, soita tai lähetä  sähköpostia

Tarmo Tamm

Sähköpostiosoite: 
[email protected]