Kaikki uutiset

Kuinka tehostaa BOPIS-peliäsi / Paneelikeskustelu

11.11.2020 | Cleveron

Pidimme 29. lokakuuta Cleveronin historian suurimman live-tapahtuman. Meillä oli tuotedemoja, Q&A-osioita, muutama yllätys ja paneelikeskustelu. Paneelin puhujat olivat tri Ramesh Ratan, Bell & Howellin eläkkeellä oleva toimitusjohtaja ja varapuheenjohtaja, sekä Cleveronin perustaja Indrek Oolup. Jos unohdit virtuaalisen tapahtuman, tässä on yhteenveto heidän keskustelustaan.

Indrek ja Ramesh keskustelivat ensin tällä hetkellä kukoistavien kotitoimitusten kannattavuudesta. Ramesh aloitti sanomalla, että kotiinkuljetukset ovat erittäin haastavia. Esimerkiksi nykyiset kotiinkuljetusratkaisut edellyttävät kuluttajan pysyvän kotona päivisin, mikä voi olla vaikeaa työssä käyvälle henkilölle. Tämän vuoksi hämmästyttävät 20 % kotitoimituksista menee hukkaan tai palautetaan kauppaan. Indrek kuitenkin kyseenalaisti sen, pystyykö nykyinen tapa vastaamaan kasvaviin tarpeisiin markkinoiden ollessa kaikkien aikojen korkeimmalla tasolla. He molemmat olivat yhtä mieltä siitä, että esikaupunkialueilla liikkuvat isot kuorma-autot eivät ole kestävä ratkaisu ja että nykyisiä kotiinkuljetusmenetelmiä on parannettava.

Keskustelu jatkui aiheesta, ovatko vähittäiskauppiaiden käyttämät uudet ratkaisut kestäviä pitkällä aikavälillä. Indrekin mielestä pandemia on lisännyt kuluttajien ostokäyttäytymistä. Hän uskoo, että kestävin ratkaisu on robotiikka, koska se pysyy mukana suuressa kysynnässä. Toisaalta Ramesh korosti omnikanavaisuuden merkitystä. Nopeus ja asiakasmukavuus ovat edelleen yksi sähköisen kaupankäynnin kriittisimmistä näkökohdista, mikä tarkoittaa, että omnikanavaiseen ratkaisuun siirtymisen tulee olla etusijalla vähittäiskauppiaiden prioriteeteissa.

He jatkoivat keskusteluaan BOPIS:n tulevaisuudesta. Ramesh huomautti jälleen, että tulevaisuudessa painopiste on omnikanavaisuudessa: kaupassa, myymälän ulkopuolella, naapurustossa ja kotiovella. Ramesh uskoo, että BOPIS:n tulevaisuus on tekniikassa, joka tekee asiakaskokemuksista helpompia, nopeampia ja pandemian takia turvallisempia. BOPIS kehittyy itsestään, mutta pandemia tuo jälleenmyyjille monia mahdollisuuksia tehdä koko kokemuksesta entistä saumattomampi.

Edellisen aiheen osalta he käsittelivät juhlapäivien pakettikaaosta ja sitä, miten vähittäiskauppiaat selviävät siitä. Black Fridayn, Cyber Mondayn ja joulun lähestyessä verkkokauppatilaukset nousevat taivaisiin. Indrek uskoo vahvasti, että robotiikka on ainoa ratkaisu, joka pystyy käsittelemään juhlapakettikautta. Ramesh sanoi kuitenkin, että on tärkeää ymmärtää kuluttajia hyvin syvällisesti. Jälleenmyyjien on osattava käyttää big dataa, tekoälyä ja analytiikkaa hyvien suhteiden luomiseen asiakkaisiinsa voidakseen palvella heitä tulevalla huippukaudella.

Jos haluat katsoa koko esityksen tai tuotedemot uudelleen, napsauta tätä (paneelikeskustelu alkaa kohdasta 18:16). Olemme myös vastanneet katsojien paneelin aikana esittämiin kysymyksiin, joista emme onnistuneet keskustelemaan live-tapahtuman aikana.

Jos haluat lisätietoa, soita tai lähetä  sähköpostia

Tarmo Tamm

Sähköpostiosoite: 
[email protected]