Kaikki uutiset

Kuinka luoda paras asiakaskokemus click & collect 2.0:n avulla

26.10.2020 | Cleveron

Siitä ei ole epäilystäkään – click & collect tai BOPIS (osta verkosta, nouda myymälästä) on täällä jäädäkseen, ja se kasvaa maailmanlaajuisesti. Tämä omnikanavainen toimitusala laajenee kaikkiin vähittäiskauppatyyppeihin Walmartin kaltaisten tunnettujen tavarantoimittajien lisäksi erikoisliikkeisiin, kuten Zara, Decathlon ja Canadian Tire. Se laajenee myös uusille vähittäiskaupan aloille, kuten päivittäistavarakauppaan.

Click and collect -toiminnon käyttöönotto alkoi omnikanavaisena toimitusvaihtoehtona, joka on suunniteltu taistelemaan suurien verkkokauppatoimijoiden, kuten Amazonin kanssa. Vaikka se on palvellut suurimmaksi osaksi tätä tarkoitusta, kuluttajien kokemukset monista ensimmäisen sukupolven click and collect -ratkaisuista jättivät paljon toivomisen varaa.

Asiakkaat päätyivät usein jonottamaan kassalle tai click and collect -pisteelle myymälän takaosassa, jossa myymälän henkilökunta joutui käyttämään aikaansa hankalan logistiikan käsittelyyn ja tuotteiden etsimiseen. 

Verkkokaupan maailmanlaajuinen myynti on 4,88 miljardia USD vuonna 2021 (Statista)

Tehdään siitä helpompaa kaikille

Vähittäiskaupan tulevaisuus on täällä click and collect- tai click and collect 2.0 -kehityksen myötä. Automatisoidut robotiikkaan perustuvat click and collect -ratkaisut poistavat rajoja omnikanavaisilta vähittäiskaupan strategioilta tarjoamalla saumattomia kokemuksia asiakkaille ja helpottamalla click and collect -toimituksia jälleenmyyjien kannalta.

Kuinka se toimii

Tehokkaimmat robotiikkaan perustuvat automatisoidut click and collect -ratkaisut asettavat kuluttajakokemuksen etusijalle. Helppokäyttöisyys ja nopeus – verkkotilauksesta aina tavaran noutoon – suunnitellaan integroidun toimitusketjun, logistiikkakanavien ja hienostuneen robotiikkatekniikan avulla. Vähittäiskauppiailta pakettirobottien lastaaminen vaatii vain vähän koulutusta, ja ne lyhentävät henkilökunnan työaikaa, jolloin vähittäiskauppiaat voivat tarjota enemmän aikaa myyntiin ja asiakaspalveluun myymälässä.

Mikä on uutta

Verkkokauppaostokset ovat yksi verkkokaupan nopeimmin kasvavista aloista. Tarve mukavuuteen, kuluttajien mieltymysten ja suosikkien muuttuminen sekä hinta/laatu-näkökohdat ovat kaikki vahvistaneet verkkokaupan kysyntää. Samaan aikaan nopeat parannukset saman päivän toimitusten nopeudessa ja saatavuudessa ovat parantaneet asiakaskokemusta.

Esittelyssä Cleveron 501. Tämän robotiikkaan perustuvan automatisoidun noutoratkaisun avulla kuluttajat voivat noutaa verkkokauppatilaukset vain 20 sekunnissa. Kaksi lämpötila-aluetta varmistavat, että kaikkia tavaroita granolasta banaaneihin ja jäätelöön voidaan varastoida turvallisesti noutoa varten. Robotti täytetään yhden käyttäjäkonsolin kautta, joten kuriirin ei tarvitse kävellä kaapin eri ovien välillä. Cleveron 501 mahdollistaa käytännöllisen päivittäistavaroiden itsepalvelunoudon ympäri vuorokauden siellä, missä asiakkaat ovat. Robotti voidaan sijoittaa supermarketin viereen, vilkkaaseen keskustaan, yliopistokampuksille ja muihin paikkoihin, joissa kauppapaikat ovat kalliita.

Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää Cleveronin viimeisen mailin robottiratkaisuista, ota meihin yhteyttä osoitteessa [email protected].


Jos haluat lisätietoa, soita tai lähetä  sähköpostia

Tarmo Tamm

Sähköpostiosoite: 
[email protected]