Kaikki uutiset

Kuinka asensin päivittäistavararobotin lisätyn todellisuuden avulla/Cleveroonikin nurkka

16.09.2020 | Cleveron

Kirjoittaja: Marge Taivere, vanhempi aluepäällikkö Etelä-Amerikan Cleveronilla

Matkustuskiellot iskivät meihin maaliskuussa, kun Cleveron oli keskellä ensimmäistä kansainvälistä päivittäistavararobotin asennusta. Asennus- ja koulutustiimi tajusi nopeasti, että Cleveronin tiimi ei pystyisi matkustamaan yhtä vapaasti kuin aiemmin. Tämä aiheutti uudenlaisen haasteen – kuinka asennat robotin, jos et voi kouluttaa tiimiä pääkonttorissamme Viljandissa tai matkustaa työmaalle? Ja löysimme ratkaisun – asennuskoulutus lisätyssä todellisuudessa. Ratkaisu luotiin muutamassa kuukaudessa, ja se oli testattava ennen kuin saatoimme pyytää kumppaneitamme asentamaan laitteita ainoastaan virtuaalisen apumme avulla.

Tavoitteenamme oli luoda tekniset ohjeet, jotka ovat selkeät ja ymmärrettävät kaikille riippumatta siitä, onko lukijalla teknisiä taitoja tai kokemusta teknologiastamme. Testataksemme tätä keräsimme erikoistiimin – naisia markkinoinnista, myynnistä, IT:stä sekä tutkimuksesta ja kehityksestä. Suurimmalla osalla heistä ei ollut aikaisempaa kokemusta pakettirobotin asentamisesta. Minulla oli ilo olla yksi tiimin jäsenistä.

Aloitimme lukemalla päivittäistavararobotin ja sen asentamisen ja kalibroinnin tekniset asiakirjat. Sen jälkeen meidän oli myös läpäistävä karsintakoe Cleveronin verkkokoulutusportaalissa. Asiakirjojen ja teknisten tietojen määrä oli aluksi melko pelottava, mutta jokaisen tiedon avulla monimutkaisesta laitteesta tuli yhä tutumpi.

Kun saavuin harjoittelualueelle, tytöt olivat jo tutustumassa AR-laseihin ja iPadiin, jotka näyttivät laitteen sisältä ja ulkoa. Valmentajamme ei lannistunut (monista, monista) kysymyksistämme. Sen sijaan hän käski meitä kiinnittämään kypärämme ja aloittamaan uudelleen alusta.

Ensimmäisenä päivänä neljä meistä ajoi nostolavalla ja kiinnitti erilaisia metalliosia laitteen ulkopuolelle. Se tuntui massiivisen IKEA-vaatekaapin kokoamiselta. Monien ruuvien ja aluslaattojen oli löydettävä paikkansa. Minulle kaikista mielenkiintoisinta oli laitteen maadoittaminen. Tehtiinkö se oikein? Meidän piti odottaa seuraavaan päivään.  

Tiesimme, että toinen päivä on olisi paljon vaikeampi, sillä robottien kalibroiminen saattaa olla haastavaa. Kytkimme pääkytkimestä virran päälle ja aloimme tarkistaa signaaleja kaikista liikkuvista osista, kuten moottoreista, summereista jne. Kaikki toimi, jopa edellisenä päivänä maadoitetut valot! Toinen päivä liittyi lisättyyn todellisuuteen ja kalibrointiin. Lyhyesti sanottuna kalibrointi tarkoittaa sitä, että yksi henkilö ryömii sisään ja ulos laitteeseen ja nostelee laatikoita oikeisiin paikkoihinsa. Toinen henkilö on laitteen ulkopuolella ja seuraa käyttöliittymän AR-vaiheita. En voi sanoa, että olisin ymmärtänyt sitä täysin, sillä ymmärtäminen veisi varmasti enemmän aikaa, mutta harjoittelemalla on mahdollista selvittää sen yleinen logiikka.

Kaikki naiset oppivat paljon näiden kahden päivän aikana. Jotkut eivät olleet koskaan aikaisemmin ajaneet nostolavalla tai käyttäneet sähköporakonetta. Kukaan meistä ei ollut koskaan käyttänyt AR:ää, ja olimme kaikki todella vaikuttuneita sen teknologiasta. Suunnittelutiimimme luoma kauneus on yksinkertaisuudessa, ja saatoimme näin kokea sen aivan itse. Koulutustiimimme sai myös paljon hyödyllistä palautetta, jota he käyttävät parantaakseen koulutusohjelmaa asennusten ohjaamiseksi maailmanlaajuisesti.

Älä ymmärrä minua väärin; asennuksen aikana saimme paljon apua erittäin kärsivälliseltä kouluttajalta. Laitteen asentaminen ei ole helppoa, mutta ei varmasti myöskään mahdotonta. Tarvitsimme ratkaisun asennuksiimme aikana, jona emme voi matkustaa Yhdysvaltoihin, Australiaan ja moniin muihin maihin, jotka menevät yksitellen eristyksiin; mutta myös silloin, kun kumppanimme eivät voi tulla Viljandiin koulutukseen. Tämän erityisen asennuksen tarkoituksena oli todistaa, että tekniset dokumenttimme ja AR-ratkaisumme ovat selkeitä, ymmärrettäviä ja helppokäyttöisiä kumppaneillemme näissä olosuhteissa ja etänä teknikoidemme tukemana. Ja tämä tavoite saavutettiin ehdottomasti.

*Cleveroonik on Cleveronin työntekijä.

Jos haluat lisätietoa, soita tai lähetä  sähköpostia

Tarmo Tamm

Sähköpostiosoite: 
[email protected]