Kaikki uutiset

Itsepalvelukioskirobotin pilotti Virossa pyrkii lisäämään alueellisten palvelujen saatavuutta kestävästi

29.09.2020 | Cleveron, Telia

Cleveron pilotoi ensimmäisen integroidun itsepalvelunäytön ja pakettirobotin yhdessä televiestintäyritys Telian kanssa Virossa. Telia perustaa pieneen kaupunkiin ”itsepalvelukapselin”, jossa yrityksen asiakkaat voivat muodostaa yhteyden asiakaspalveluun Cleveron-itsepalvelunäytön kautta sekä maksaa tuotteistaan paikan päällä ja vastaanottaa tavarat kapseliin liitetystä Cleveron-pakettirobotista. Pilotin tavoitteena on tuoda Telian palvelut lähemmäksi asiakkaita alueilla, joilla perinteisten huoltopalvelujen käyttäminen ei ole kannattavaa pienen väestömäärän ja kasvavien kustannusten vuoksi.

Viron Telian myynti- ja asiakaspalvelupäällikkö Katre Liibergin mukaan yritys on etsinyt kestävää tapaa varmistaa palvelujensa saatavuus Viron pienissä kaupungeissa jo jonkin aikaa. ”Alueellinen edustus on tärkeää sekä meille yrityksenä että yhteisölle, mutta perinteiset ratkaisut palvelujen tarjoamiseen paikallisesti eivät ole toimivia liiketoiminnan näkökulmasta. Virolaisena yrityksenä etsimme aina uusia tapoja osallistua alueelliseen kehitykseen. Näemme, että Cleveronin ratkaisu auttaa meitä viemään palvelumme ja tukemme entistä lähemmäs asiakkaitamme sekä parantamaan myös yleisön digitaalista osaamista. “Itsepalvelu” on tapa ratkaista rakenteellisia ongelmia innovatiivisesti ja kestävästi. Tulevaisuudessa aiomme automatisoida tätä ratkaisua entisestään, jotta Telian palvelut olisivat käytettävissä “itsepalvelukapselissa” vuorokauden ympäri, Liiberg kertoi.

Käänteentekevällä ratkaisulla on Telian luoma ulkoinen rakenne, joka takaa asiakkaan yksityisyyden. Asiakkaan ollessa kapselissa hän voi ottaa yhteyttä asiakaspalveluun videopuhelun kautta Cleveronin itsepalvelunäytön kautta. Asiakas voi maksaa tavaroista tai palveluista terminaaliin lisätyllä maksupäätteellä. Kapselissa on myös pieni Cleveron-pakettirobotti, joka on esitäytetty suosituimmilla tuotteilla. Asiakas saa ostamansa tuotteen maksun suorittamisen jälkeen. Jos haluttua tuotetta ei ole saatavilla, kuriiri toimittaa sen pakettirobotille ja asiakas voi noutaa ostoksensa seuraavana päivänä.

Cleveronin innovatiivinen itsepalvelunäytön ja pakettirobotin yhdistävä ratkaisu on joustava ja kätevä mahdollisuus yrityksille kasvattaa jalanjälkeään edullisesti. ”On aika ajatella pakettirobottia muutenkin kuin verkkotilausten toimittamisessa”, sanoi Cleveronin projektipäällikkö Arti Kütt. ”Pakettirobotti on automaattinen ratkaisu kaikenlaisten esineiden luovuttamiseen, ja pakettirobotit voidaan täyttää helposti. Olemme luoneet itsepalvelunäytön lisäominaisuutena, joka auttaa laajentamaan mahdollisuuksia – näyttö- ja robottiyhdistelmä voi olla huoltoasema tai täysi kauppa – melkein kuin huipputeknologinen myyntiautomaatti.” Kütt tuo esiin, että tällaisen automaattisen myymälän ylläpito on useita kertoja edullisempaa kuin tavallisen myymälän; se voi myös toimia ympäri vuorokauden. Yksikkö auttaa tarjoamaan palveluja ilman suoraa ihmiskontaktia, mikä on nykymaailmassa erittäin tärkeää henkilöstön ja asiakkaiden turvallisuuden kannalta.

Jos haluat lisätietoa, soita tai lähetä  sähköpostia

Tarmo Tamm

Sähköpostiosoite: 
[email protected]