Kaikki uutiset

HMY:stä Cleveronin jakelija Espanjassa, Portugalissa ja Andorrassa

07.07.2020 | Cleveron, HMY

Cleveron toivottaa HMY:n tervetulleeksi virallisena jakelijana Espanjassa, Portugalissa ja Andorrassa. Olemme innostuneita kumppanuudesta ja odotamme uusien ratkaisujemme tarjoamista alueelle.

HMY kirjoittaa:

Automatisoidut toimitukset verkkokaupoissa, jälleen yksi askel kohti todellista omnikanavaisuutta COVID-19:n jälkeisessä vähittäiskaupassa.

  • Johtavat vähittäiskaupan yritykset ympäri maailmaa uskovat automatisoituihin varastointi- ja toimitusjärjestelmiin tehdäkseen valinnaisten noutopisteiden verkko-ostoksista entistä ketterämpiä.
  • Näiden järjestelmien ansiosta tuotemerkit ja jälleenmyyjät voivat toimittaa jopa 3 000 tilausta päivässä lähes ilman henkilökuntaa.

Verkkokauppaostosten toimittaminen – tai viimeisen mailin logistiikka – on ollut kuuma aihe viime kuukausina. Karanteenit (pakolliset tai suositellut), fyysisten myymälöiden sulkemiset joissakin maissa ja niistä johtuva verkkokaupan kasvu ovat nostaneet tarpeen kehittää voimakkaampia ostostoimitusmalleja etenkin elintarviketeollisuudessa.

Kolmansien osapuolien operaattorit ovat tähän asti ratkaisseet tarpeen. Kukoistava liiketoiminta, jonka hyödyt ja investoinnit ovat kasvaneet vuosien ajan, kuten tammikuun 2020 data osoittaa, on nyt alkanut näyttää rajoitteitaan.

Jälleenmyyjät ottavat vastaan logistiikan I+D+i -investoinnin

Tässä tilanteessa yhä useammat jälleenmyyjät etsivät ja investoivat vaihtoehtoihin, jotka täydentävät kotitoimituksia. Asia, jota viimeisimpien tutkimuksien mukaan myös kuluttajat vaativat, on BOPIS-nimellä (Buy-Online-Pickup-In-Store) tunnettu suuntaus. Näiden tutkimusten tulokset osoittavat, että tämän tyyppisen myynnin tuotot ovat kasvaneet 35–55 % vuonna 2019.

Tämä ilmiö on johtanut robottipohjaisen click & collect -tekniikan kehittämiseen. Automaattisysteemien kehitys tarjoaa yksittäiselle automaatille suljetun piirin sensorit ja robotiikan. Tämä piiri on vastuussa pakettien järjestämisestä automaatin sisällä sekä niiden toimittamisesta asiakkaalle yhden tulo-/lähtöpisteen kautta. Pohjimmiltaan nämä ovat itsenäisiä ja suurikapasiteettisia mikrovarastoja, jotka voidaan asentaa sekä myyntipisteisiin että niiden ulkopuolelle.

Lisäetuja elintarvikealalla

Viimeisen mailin strategiat ovat osoittautuneet hankaliksi kaikille teollisuudenaloille, mutta B2C-elintarviketeollisuudella on eniten vaikeuksia tällä alueella. Pääasiassa: keskimääräisen ostoksen koko sekä erikoistuneen (kylmä)varastoinnin ja kuljetuksen tarve tekevät vaihtoehdoista rajallisia ja kalliita.

Siksi automatisoiduilla click & collect -järjestelmillä on merkittävä vaikutus tällä alalla. Suurempien kokovaihtoehtojen ja valvotun lämpötilan avulla vähittäiskauppiaat voivat vihdoinkin tarjota asiakkailleen erilaisia ja helpompia noutopisteitä verkko-ostoksilleen ratkaisemalla suurimmat ongelmat, jotka ovat estäneet verkkoruokaostokset aiemmin.

Todisteena tästä ovat Pohjois-Euroopan, Yhdysvaltojen ja Etelä-Amerikan suurten vähittäiskauppiaiden jo tekemät investoinnit.

Pöytä on katettu Etelä-Euroopassa

Kaksi suurta muotialan ja elintarviketeollisuuden vähittäiskauppaa ovat jo investoineet näihin järjestelmiin Espanjassa ja Italiassa. He ovat vakuuttuneita siitä, että voivat tämän vuoksi jatkaa markkinoiden johtamista vähentämällä työntekijöidensä työmäärää, lisäämällä toimituskykyä ja parantamalla suhteitaan asiakkaisiin. Todennäköisesti näemme suuntauksen yhä useammassa paikassa ja alalla tulevaisuudessa.

Kaksi avainasemassa olevaa yritystä, jotka auttavat vähittäiskauppiaita suoriutumaan juuri Espanjassa, Italiassa, Portugalissa ja Andorrassa, ovat Cleveron ja HMY. Heidän äskettäinen sopimuksensa kehittäjänä/valmistajana ja jakelijana on viime kuusta lähtien mahdollistanut, että he voivat saavuttaa koko eteläisen Euroopan.

Tämän sopimuksen kautta HMY tarjoaa arviointi-, asennus- ja ylläpitopalveluita Cleveronin tuottamiin automatisoituihin ja ei-automatisoituihin click & collect -järjestelmiin kaiken kokoisille ja eri toimialoilla toimiville jälleenmyyjille auttaakseen heitä käynnistämään tarvittavat omnikanavastrategiat.

Tietoa HMY:stä

HMY on johtava kansainvälinen vähittäiskaupan 360⁰-hankkeiden toimittaja. Yrityksellä on yli 60 vuoden historia, jonka aikana se on tarjonnut suunnittelu-, valmistus- ja kokoonpanoratkaisuja vähittäiskauppaan sekä konsultointi-, suunnittelu-, arkkitehtuuri-, valaistus-, teknologia- ja projektijohtamispalveluita. Brändien, vähittäiskauppiaiden ja kuluttajien perusteellisen tietämyksen ansiosta HMY pystyy analysoimaan ja ennakoimaan muutoksia, joita kuluttajakäyttäytymisessä tapahtuu. HMY on läsnä yli 190 maassa ja tarjoaa palveluita maailmanlaajuisesti kaikkien alojen vähittäiskauppiaille.

Tietoja Cleveronista

Vuonna 2007 perustettu Cleveron on virolainen ohjelmisto- ja laiteyritys, joka tarjoaa innovatiivisia ”viimeisen mailin” ratkaisuja maailman suurimmille vähittäismyyjille ja logistiikkayrityksille. Cleveronin 3 800 pakettiterminaalia sijaitsevat 26 maassa ympäri maailmaa. Terminaalien kautta toimitetaan kuukaudessa keskimäärin 1,3 miljoonaa pakettia. 

Jos haluat lisätietoa, soita tai lähetä  sähköpostia

Tarmo Tamm

Sähköpostiosoite: 
[email protected]