Kaikki uutiset

Coop Eesti ottaa käyttöön Cleveronin päivittäistavararobotin

06.05.2020 | Cleveron, Cleveron 501, Coop

Coop Eesti ottaa Cleveron 501 -päivittäistavararobotin käyttöön Viron pääkaupungissa Tallinnassa.

Coop on Viron ensimmäinen päivittäistavarakauppaketju, joka otti käyttöön Cleveron 501 -päivittäistavararobotin. Päivittäistavararobottia, joka pystyy varastoimaan nopeasti liikkuvia kulutustavaroita ja pakasteita, testataan Tallinnan laitamilla Laagri Maksimarketissa. Onnistuneen 3 kuukauden testijakson jälkeen nämä kaksi yritystä keskustelevat yhteistyön jatkamisesta. Cleveron 501 tarjoaa nopean ja kätevän palvelun Coopin verkkokauppa-asiakkaille. Asiakkaat valitsevat sopivan noutoajan ja saavat noutokoodin heti, kun tilaus on valmis. Kun asiakas saapuu päivittäistavararobotille, hän vain syöttää koodin ja saa tavaransa sekunneissa.

Muutama päivittäistavarakaupan vähittäismyyjä ympäri maailman käyttää Cleveron 501:tä, mutta Coop on ensimmäinen Virossa, joka asennutti laitteen käyttöönsä. Cleveronin toimitusjohtaja Arno Kütt totesi, että tämä kumppanuus alkoi ennätysajassa nykyisistä olosuhteista huolimatta. Yleensä neuvottelut saattavat kestää kuukausia, mutta tämä projekti käynnistettiin kahdessa viikossa. ”Erittäin positiivinen esimerkki siitä, kuinka kaksi suurta yritystä voivat olla nopeita ja joustavia ratkaisuja etsittäessä”, lisäsi Kütt.

Coop Eestin verkkokauppajohtajan Mait Mäesalun mukaan päivittäistavararobotilla on monia etuja. ”Kapasiteetti on kaksinkertainen ja lastausprosessi on paljon nopeampi tavallisiin ostoslokeroihin verrattuna”, Mäesalu sanoi.

Cleveron 501 on ainutlaatuinen robottipohjainen click & collect -ratkaisu, joka on suunniteltu tarjoamaan päivittäistavaraostosten noutopalveluita ulkoa eri paikoissa. Ruokarobotti voi säilöä FMCG-tuotteita, kuten vihanneksia tai maitoa, sekä pakastetuotteita, kuten jäätelöä. Cleveron 501:n koon ja helpon asennuksen ansiosta se voidaan sijoittaa kuluttajille helposti saatavilla oleviin paikkoihin, esim. keskustoihin tai jopa teiden risteyksiin. Tämä tarjoaa nopean ja kätevän noutomahdollisuuden ja tuo päivittäistavarakaupat lähemmäksi asiakkaitaan.

Cleveron kehittää innovatiivisia viimeisen mailin ratkaisuja vähittäiskauppa- ja logistiikka-alalle. Vastauksena nykyisiin liikkumisrajoituksiin Cleveron toi hiljattain markkinoille helposti asennettavan ulkotilojen pakettiautomaatin pk-yrityksille, nimeltään Cleveron 351. Uusi APM antaa pienemmille yrityksille mahdollisuuden jatkaa tavaroiden toimittamista myös kivijalkamyymälöiden ollessa suljettuina. Cleveron 351 tarjoaa monia käyttötapoja. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi verkossa tilattujen kauneustuotteiden, elektroniikan tai rakennustarvikkeiden toimittamiseen, mutta myös avainten, asiakirjojen tai vuokraesineiden luovuttamiseen.

Jos haluat lisätietoa, soita tai lähetä  sähköpostia

Tarmo Tamm

Sähköpostiosoite: 
[email protected]