Kaikki uutiset

Cleveronin uusi päivittäistavara-automaatti käsittelee sekä päivittäistavaroita että paketteja

15.03.2022 | Cleveron, Cleveron 503
Pakettiautomaattien edelläkävijä Cleveron tuo markkinoille modulaarisen päivittäistavara-automaatin, jota voidaan käyttää sekä elintarvikkeiden että tavallisten pakettien noutamiseen. Sekä sisä- että ulkokäyttöön sopivan Cleveron 503:n ansiosta jälleenmyyjät voivat nopeuttaa päivittäistavaroiden noutoaan. Ratkaisu on sekä kätevä että säästää kuljetusmaksuissa tehden fyysisen jalanjäljen kasvattamisesta mahdollista ilman uusien myymälöiden rakentamista. Automaatti on viimeisin lisäys virolaisen teknologiayrityksen kattavaan tuotevalikoimaan, johon kuuluu jo robottikäyttöinen päivittäistavaroiden noutoratkaisu.

Päivittäistavarakaupan verkkotilausten määrä on kasvanut viime vuosina nopeaa tahtia. Vuonna 2019 Cleveron lanseerasi kuuluisan robottikäyttöisen päivittäistavararatkaisunsa käsittelemään suuria määriä päivittäistavarakaupan verkkotilauksia. Tänään kuljetusprosessin viimeisen mailin edelläkävijä on ilmoittanut kehittäneensä ratkaisun, joka soveltuu myös pienempiin päivittäistavarakauppoihin. Cleveronin operatiivinen johtaja Arti Kütt sanoo, että modulaarisuus ja kompaktius ovat uuden ratkaisun keskeiset ominaisuudet: “Cleveron 503 on kompakti päivittäistavara-automaatti, ja sen modulaarisen rakenteen ansiosta päivittäistavarakauppiaat voivat yhdistellä eri lämpötilamoduuleista koostuvia yksiköitä omien tarpeidensa mukaisesti. Asiakkaamme pääsevät yhä lähemmäs omia asiakkaitaan, sillä automaatin jalanjälki on pieni ja päivittäistavarakauppiaat voivat helposti asettaa sen tiiviisti rakennetuille alueille, kuten asuinalueille tai toimistorakennusten läheisyyteen.”

Viikoittaiset ruokaostokset vain 20 minuutissa
Cleveron 503 -päivittäistavara-automaatti säästää aikaa ja tekee päivittäistavaroiden luovutuksesta yksinkertaista. Perheet käyttävät keskimäärin tunnin joka viikko viikoittaisten päivittäistavaroidensa ostamiseen. Tilauksen tekeminen verkossa ja sen noutaminen päivittäistavara-automaatista kotimatkalla vie yhteensä 20 minuuttia. Prosessi on helppo – asiakas tekee tilauksen verkossa, valitsee noutoajan, vastaanottaa noutokoodin puhelimeensa ja noutaa ostoksensa automaatista alle minuutissa. Supermarketissa ei enää tarvitse käydä erikseen.

“Uskon, että tulevaisuudessa päivittäistavara-automaatteja löytyy kaikkialta asuinalueilta”– elintarviketilausten noutaminen sujuu kätevästi kotimatkalla,” sanoo Kütt. Ulkotilojen ratkaisu on käytettävissä 24/7, mikä tarjoaa paljon kaivattua joustavuutta. Nopea ja helppo päivittäistavaroiden noutaminen takaa miellyttävän käyttäjäkokemuksen, mikä johtaa siihen, että asiakkaat haluavat käyttää sitä yhä uudelleen. Myymälässä sijaitseva automaatti on itsepalvelunoutopiste, joka vapauttaa myymälätyöntekijöiden aikaa tärkeämpien tehtävien hoitamiseen.

Automaatti, joka käsittelee sekä päivittäistavaroita että tavallisia paketteja
Cleveron 503 pitää elintarvikkeet tuoreina kolmella eri lämpötilakontrolloidulla moduulillaan, jotka ovat pakastin, jäähdytetty ja lämpötilasäädelty moduuli. Päivittäistavarakauppiaat voivat yhdistellä yksiköitä päämoduuliin liiketoimintatarpeidensa mukaan, ja tilausmäärien kasvaessa yksiköiden määrää voidaan lisätä. Asiakkaat saavat kaikki tilaamansa tuotteet yhdellä noutokerralla, oli tilauksessa sitten jäätelöä, vihanneksia tai taloustavaroita. Vaikka Cleveron 503 on kehitetty päivittäistavarakauppiaille, soveltuu lämpötilasäädelty moduuli sellaistenkin pakettien säilyttämiseen, jotka eivät ole päivittäistavaroita tai pakastettuja ruokia.

Askel kohti ekologisempaa kuljetusprosessin viimeistä mailia
Kahden pakastinyksikön, kolmen jäähdytetyn sekä kolmen lämpötilasäädellyn yksikön yhdistelmä voi säilyttää keskimäärin 24 perheen viikoittaiset ostokset. “Jos Cleveron 503 sijaitsee asiakkaan kotimatkan varrella ja keskivertomatka supermarkettiin ja takaisin on noin 10 kilometriä, on vuotuinen CO2-säästö 67 kg. Tämä säästö on laskettu vain yhdelle perheelle. Kuriirien ei myöskään tarvitse ajaa kunkin henkilön luo yksitellen. Myös tämä lisää CO2-säästöjä”, sanoo Tanel Aruoja, Cleveron 503 -kehitysprojektia johtanut Team X -päällikkö Cleveronilla. “Cleveron 503:n viehätys piilee siinä, että sen jalanjälki on pieni ja se auttaa laajentamaan yritysten näkyvyyttä ja toimimaan paikoissa, joissa brändillä ei vielä ole myymälää. Automaatin ei tarvitse olla supermarketin yhteydessä; sen voi asettaa mille tahansa paikalle, jolla on tarpeeksi tilaa ja tarvittava sähkökapasiteetti”, sanoo Aruoja.

Tietoja Cleveronista
Virolainen teknologiayritys Cleveron on johtava automatisoitujen noutoratkaisujen toimittaja, joka tunnetaan luotettavuudestaan, laadustaan ja kattavasta tuotevalikoimastaan. Cleveron on tarjonnut pakettiautomaatiotekniikkaa maailman suurimmille vähittäiskauppiaille, ruokakauppiaille ja logistiikkayrityksille yli 14 vuoden ajan. Yhtiöllä on koneita 37 maassa ja sillä on yli 40 asiakasta ympäri maailmaa, mukaan lukien Inditex/Zara, Asda, XXL, Falabella ja DHL.


Jos haluat lisätietoa, soita tai lähetä  sähköpostia

Tarmo Tamm

Sähköpostiosoite: 
[email protected]