Kaikki uutiset

Tutkimus: Cleveronin PackRobot lisää vierailuja ja myyntiä Walmartin myymälöissä

28.08.2018 | Cleveron, Walmart, Zara, PICKUP TOWER

Äskettäin tehty tutkimus osoitti, että 50 % Walmartin click & collect -noutoasiakkaista teki myymälässä ollessaan myös muita ostoksia. Walmart käyttää Cleveronin PackRobotia click & collect -ratkaisuna nimeltä Pickup Tower.

Äskettäinen Packaged Facts -yrityksen tutkimus paljasti, että noin 50 % Walmartin click & collect -asiakkaista osti myymälästä lisätuotteita tehden enemmän ostoksia verrattuna 31 %:iin Targetin click & collect -asiakkaista ja 34 %:iin click & collect -asiakkaista yleensä. Walmart käyttääCleveronin PackRobot -laitetta click & collect -ratkaisuna nimeltä Pickup Tower. Pakettien noutoprosessi tapahtuu itsepalveluna ja kestää vain muutaman sekunnin asiakasta kohden.

Saumattoman omnikanavakokemuksen luominen kivijalka- ja verkkokauppojen välille on vähittäiskauppiaille yhä tärkeämpää kilpailuun ja asiakkaan odotuksiin vastaamiseksi. Asiakkaat odottavat nopeutta ja mukavuutta ”osta verkkokaupasta, nouda myymälästä” -vaihtoehdolta, ja Walmart on toteuttanut tämän. Tutkimus osoitti, että yli kolmasosa (35 %) Walmartin verkkoasiakkaista on tehnyt click & collect -ostoksen viimeisen kolmen kuukauden aikana.

Walmartin sijoitus sähköisen kaupan ja fyysisten myymälöiden yhdistämiseen kannattaa. Maailman suurimman vähittäiskauppiaan toisen neljänneksen tulokset osoittivat parhaan vertailukelpoisen vuosineljänneksen myynnin yli kymmeneen vuoteen. Vaikka verkkomyynti kasvoi 40 %, vierailut Walmartin kivijalkakauppoihin lisääntyivät 2,2 % Walmartin toimitusjohtaja Doug McMillon kertoi, että yrityksen omnikanavaiset aloitteet, kuten Pickup Tower, edistävät verkkokaupan kasvua ja tarjoavat asiakkaille uudenlaista ostosmukavuutta.

Integroidun fyysisen myymälän ja verkkokaupan mallin ansiota on myös maailman suurimman muotikaupan Inditexin, eli Zaran, Pull & Bearin, Massimo Duttin ja muiden tuotemerkkien omistajan myynnin kasvu. Inditexin puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Pablo Isla korosti, että yhtiön myymälöiden ja verkkokaupan integrointi on mahdollistanut ”kestävän kasvun vuosien ajan yhdistettynä taloudellisten, sosiaalisten ja ympäristöarvojen jatkuvaan luomiseen”. Malli on tuottanut kumulatiivisen liikevaihdon kasvun ja myymälämyynnin kasvun vastaavasti 59 % ja 36 % viimeisen viiden vuoden aikana.

Yhtiö varustaa suurimman tuotemerkkinsä Zaran myymälät seuraavan sukupolven asiakaslähtöisellä teknologialla, jotta omnikanavakokemus olisi mahdollisimman nautinnollinen. Monista innovatiivisista ratkaisuista tunnetun Lontoon Stratfordin lippulaivamyymälän click & collect -tilaukset käsittelee kaksi Cleveronin CleverFlex-laitetta. Robottipakettiterminaalit toimivat automatisoituina itsepalvelunoutopisteinä verkkotilauksille sekä automatisoituina ja systemaattisina pakettivarastointitiloina vähittäiskauppiaalle. CleverFlexiin mahtuu yli 1 200 pakettia, ja se vapauttaa paketin asiakkaalle sekunneissa.

Jos haluat lisätietoa, soita tai lähetä  sähköpostia

Tarmo Tamm

Sähköpostiosoite: 
[email protected]