Kaikki uutiset

Cleveron ja ITOCHU Corporation allekirjoittivat yhteisymmärryspöytäkirjan

11.02.2020 | Cleveron, ITOCHU Corporation

Cleveronin perustaja Indrek Oolup oli Viron pääministerin mukana virallisella vierailulla Japanissa ja allekirjoitti yhteisymmärryspöytäkirjan ITOCHU Corporationin toimitusjohtajan Yoshihisa Suzukin kanssa Japanin pääministerin Shinzō Aben läsnä ollessa.  

Cleveron ja ITOCHU Corporation ovat allekirjoittaneet yhteisymmärryspöytäkirjan tehostaakseen yhteistyötä tietotekniikan ja innovatiivisten viimeisen mailin teknologioiden saralla. ”Äskettäin allekirjoitettu sopimus on tärkeä askel kohti menestyksekästä kumppanuutta näiden kahden yrityksen välillä. Japani on yksi maailman suurimmista ja nopeimmin kasvavista sähköisen kaupan markkinoista, mikä tekee siitä lupaavan kohdemarkkinan Cleveronille vuonna 2020”, totesi Cleveronin perustaja Indrek Oolup. Japanin B2C-verkkokaupan liikevaihto oli noin 114 miljardia dollaria, ja se sijoittui neljänneksi maailmanlaajuisella tasolla. ”Olemme innoissamme voidessamme allekirjoittaa yhteisymmärryspöytäkirjan ITOCHU Corporationin kanssa kehittääksemme yhtiöidemme yhteistyötä edelleen”, lisäsi Oolup.

Viron pääministeri Jüri Ratas totesi, että Japani on Virolle tärkeä kumppani, jonka kanssa haluamme luoda entistä tiiviimpää taloudellista yhteistyötä. ”Toivon, että tämä vierailu vie ystävyytemme uudelle tasolle ja antaa uuden sysäyksen yritysten väliseen yhteistyöhön, vientiin ja keskinäisiin sijoituksiin”, Ratas sanoi.

Vuonna 1858 perustettu ITOCHU Corporation on yksi suurimmista japanilaisista yleiskaupan yrityksistä. Sillä on kuusi suurta operatiivista osastoa, jotka ovat erikoistuneet tekstiileihin, metalleihin/mineraaleihin, elintarvikkeisiin, koneisiin, energiaan/kemikaaleihin sekä tieto- ja viestintäteknologiaan / yleisiin tuotteisiin / kiinteistöihin. ITOCHU sijoittui 65. sijalle vuoden 2019 Fortune Global 500 -yritysten luettelossa ja sen vuotuinen liikevaihto oli 104,63 miljardia dollaria.

Vuonna 2007 perustettu Cleveron on virolainen yritys, joka tarjoaa viimeisen mailin ratkaisuja maailman suurimmille vähittäismyyjille ja logistiikkayrityksille. Cleveronin 3 800 pakettiterminaalia sijaitsevat 24 maassa ympäri maailmaa. Terminaalien kautta toimitetaan kuukaudessa keskimäärin 1,3 miljoonaa pakettia. Cleveronin asiakkaita ovat muun muassa Walmart, Inditex (Zara), The Warehouse ja Falabella.

Cleveronin delegaatio koostui perustaja Indrek Oolupista ja Rauno Sigurista, Cleveronin Aasian aluepäälliköstä.

Valokuvat: Hallituksen viestintäyksikkö, Jürgen Randma

Jos haluat lisätietoa, soita tai lähetä  sähköpostia

Tarmo Tamm

Sähköpostiosoite: 
[email protected]