Kaikki uutiset

Cleveron tekee yhteistyötä Latinalaisen Amerikan vähittäiskauppajättiläisen, Falabella Retailin kanssa

20.06.2019 | Cleveron, Falabella Retail, Cleveron 402

Cleveron aloitti yhteistyön Chilessä toimivan Falabella Retail -yrityksen kanssa. Monikansallinen tavarataloketju on osa Falabella-konsernia, joka on Latinalaisen Amerikan kolmanneksi suurin yritys. Falabella Retail on asentanut Cleveron 402:n, joka jakaa verkko-ostoksia fyysisissä myymälöissä.

Cleveronin toimitusjohtaja Arno Kütt totesi, että Latinalainen Amerikka on Cleveronille uusi ja tuntematon markkina. ”Falabellan tavoitteena on tulla Latinalaisen Amerikan johtavaksi online- ja offline-vähittäismyyntialustaksi ja se on epäilemättä hyvä kumppani, jonka kanssa aloittaa yhteistyö uudella mantereella”, lisäsi Kütt.  

Falabella on neljäs yritys, joka on lisätty Cleveronin asiakasluetteloon viime viikkoina. Cleveron aloitti toukokuussa toimintansa Uudessa-Seelannissa sekä Tšekin tasavallassa ja Norjassa. ”Laajennamme toimintaamme eri maissa ja uusilla mantereilla. Toivottavasti voimme pian todeta, että pienen Viljandin kaupungin robotit ovat vallanneet koko maailman”, sanoi Kütt.

Falabella alkoi käyttää Cleveron 402 -pakettirobottia, joka on asennettu Los Dominicosin ostoskeskukseen Chilen pääkaupunkiin Santiagoon. Kauppaketjun asiakkaat tekevät ostoksensa verkossa, valitsevat toimituksen myymälään ja saavat pakettinsa myöhemmin robotista tilauskoodin avulla. Cleveron 402:a käyttää myös maailmankuulu muotiliike Zara.  

Falabella-konserni perustettiin vuonna 1889, ja se toimii tällä hetkellä seitsemässä Latinalaisen Amerikan maassa. Tilikauden 2018 aikana yhtiö tuotti noin 13,3 miljardia dollaria. Verkkokaupan osuus kasvoi 70 % ja oli 823 miljoonaa dollaria viimeisen 12 kuukauden aikana. Falabella Retail on suurin latinalaisamerikkalainen vähittäismyyntialusta, jolla on yli 100 ostoskeskusta esimerkiksi Chilessä, Perussa, Kolumbiassa ja Argentiinassa.  

Cleveronilla on asiakkaita 18 maassa, mukaan lukien Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Euroopassa ja Uudessa-Seelannissa. Cleveron, joka nimitettiin Viron vuoden yritykseksi vuonna 2018, avaa tänä syksynä myös akatemian robotiikan ohjelmistokehityksen opettamiseen.

Jos haluat lisätietoa, soita tai lähetä  sähköpostia

Tarmo Tamm

Sähköpostiosoite: 
[email protected]