Kaikki uutiset

Cleveron on vuoden yritys 2018!

05.10.2018 | Cleveron

Cleveron voitti Vuoden yritys 2018 -palkinnon Estonian Entrepreneurship -gaalassa vuonna 2018. Olimme myös Vuoden muotoilun soveltaja, Vuoden innovaattori ja yksi Vuoden viejä -kategorian kolmesta suurimmasta yrityksestä.

”Tämänvuotisella Vuoden yrityksellä on todella inspiroiva tarina, jossa nopeasti kasvava liiketoiminta on rakennettu tyhjästä. Se on Viljandin pikkukaupungin huipputeknologiayritys, joka on solminut kumppanuuksia maailman suurimpien vähittäiskauppojen kanssa”, sanoi Enterprise Estonian hallituksen puheenjohtaja Alo Ivask.

Cleveronin toimitusjohtaja Arno Kütt totesi, että nimitys Vuoden yritykseksi on Cleveronille suuri kunnia. ”Se on tunnustus myös kaikille cleveroonikeille (Cleveronin työntekijöille) ja Viljandin kaupungille. Se osoittaa, että voit tehdä suuria asioita pienessä kaupungissa, kun päätät tehdä niin”, sanoi Kütt.

Cleveronin menestys perustuu innovatiivisiin tuotteisiimme, jotka ratkaisevat vähittäiskauppiaiden haasteita verkkokaupan kasvussa. Ne auttavat säästämään aikaa ja rahaa sekä kauppiailta että loppukäyttäjiltä. Cleveronin robottiratkaisut puhuvat puolestaan – vuonna 2015 Walmart aloitti viiden PackRobotin testauksen. Onnistuneen lanseerauksen jälkeen Walmarteissa on vuoden 2018 loppuun mennessä 700 PackRobotia ympäri Yhdysvaltoja. Muutaman vuoden kuluessa Cleveron on jättänyt yli 50 immateriaalioikeudellista hakemusta innovaatioillemme, ja niiden kohdealueiden lukumäärä, joilla Cleveronin immateriaalioikeudet toteutuvat, on lisääntynyt huomattavasti ja sisältää nyt myös Aasian.

Viimeisen kolmen vuoden aikana liikevaihto on kolminkertaistunut. Vuonna 2016 liikevaihto oli 3,2 miljoonaa euroa, vuonna 2017 se oli 11,2 miljoonaa euroa ja vuoden 2018 arvioitu liikevaihto on 47 miljoonaa euroa. Vuoden 2017 loppuun mennessä maailman suurin vähittäiskauppa Walmart ja maailman suurin muotiliike Inditex olivat Cleveronin asiakkaiden joukossa.

Entrepreneurship Award -kilpailun järjestävät Enterprise Estonia, Viron kauppa- ja teollisuuskamari sekä Viron työnantajajärjestöt. Se on Viron valtion korkein tunnustus erinomaisille ja edistyksellisille yrityksille. Kolme merkittävintä yritystä kustakin kilpailuluokasta valittiin yhteistyössä alan asiantuntijoiden kanssa, jotka arvioivat yritysten taloudelliset indikaattorit sekä arvot ja panoksen yhteiskuntaan. Kilpailuun osallistui tänä vuonna 369 yritystä. 

Kuva EAS/Erlend Staub

Jos haluat lisätietoa, soita tai lähetä  sähköpostia

Tarmo Tamm

Sähköpostiosoite: 
[email protected]