Kaikki uutiset

Cleveron esittelee ensimmäisen robottikuriiriprototyypin

01.12.2018 | Cleveron, Robot courier

Itse ajava robottikuriiri automatisoi viimeisen mailin ja paketin luovutuksen kuriirilta asiakkaalle. Tämä auttaa hallitsemaan kasvavia sähköisen kaupan pakettimääriä entistä tehokkaammin ja tekee kotitoimituksista äärimmäisen helppoja kuluttajalle. Business Insiderinmukaan Cleveronin kuriirirobotti ”pystyisi ratkaisemaan Amazonia, Walmartia ja Targetia kohtaavan miljoonan dollarin ongelman”.

Robottikuriirin luomisen tavoite on sama kuin kaikissa muissakin Cleveronin tuotteissa – säästää aikaa kaikilta. Itse ajava robottikuriiri saapuu asiakkaan taloon, sijoittaa paketin henkilökohtaiseen pakettiautomaattiin ja lähtee. Asiakas saa viestin paketin saapumisesta ja voi noutaa paketin kaapista silloin, kun se hänelle sopii. Asiakkaan ei tarvitse jäädä kotiin ja odottaa kuriirin saapumista pakettiensa kanssa.  

Cleveronin tulevaisuuden robottikuriiri mahdollistaa verkkokaupan tai logistiikkayritysten viimeisen mailin toimitusprosessien automatisoinnin auttaen alentamaan kustannuksia. Se tarjoaa myös mahdollisuuden tarjota asiakkaille erittäin kätevää jakelupalvelua, sillä asiakkaiden ei tarvitse käyttää aikaansa kuriirin odottamiseen. Tämä siirtää ostoksen tekoa entistä enemmän verkkokauppoihin, koska se on kätevin ja aikaa säästävä tapa tehdä ostoksia.

Itse ajavan robottikuriirin prototyyppi paljastettiin 30. marraskuuta Robotexin kansainvälisessä Generation R -konferenssissa Tallinnassa, Virossa. Cleveron aikoo aloittaa robottikuriirin pilotoinnin Viron kaduilla vuonna 2020. Cleveron pilotoi jo Virossa henkilökohtaisia pakettiautomaatteja.

Näe robottikuriiri toiminnassa!

Jos haluat lisätietoa, soita tai lähetä  sähköpostia

Tarmo Tamm

Sähköpostiosoite: 
[email protected]