Kaikki uutiset

Arno Kütt ja presidentti Kersti Kaljulaid keskustelivat virolaisen yrittäjyyden tulevaisuudesta

20.02.2019 | Cleveron

Küttin mukaan on myönteistä, että virolaiset startup-yritykset ovat maailmanmestareita ulkomaisten sijoittajien löytämisessä, mutta painopisteen tulisi silti olla enemmän siinä, kuinka kasvattaa liiketoimintaa Virossa sen sijaan, että menestyvä yritys pyritään saamaan pois Virosta. Kütt ehdotti, että menestyvien startup-yritysten ulkomaille myynnin sijaan yrittäjien tulisi pyrkiä kehittämään virolaista yrittäjyyttä, josta on pitkällä aikavälillä hyötyä koko yhteiskunnalle.

Kütt ja Kaljulaid olivat yhtä mieltä siitä, että Viro on erinomainen maa uusien yritysten aloittamiseen ja ideoiden testaamiseen. Loppupäätelmä oli, että juuret Virossa eivät ole este ulkomaisille markkinoille pääsylle, koska Viro on vakiinnuttanut asemansa valtiona.

Uusi e-Estonia Briefing Centre avattiin Öpiku-rakennukseen Ülemiste Cityyn 19. helmikuuta. Digitaalinen näyttely esittelee Viron valtion tarjoamia sähköisiä palveluita, jotka eivät ole vielä saatavilla useimmissa maissa, kuten digitaalinen identiteetti, X-road, i-voting, e-veroneuvosto, e-asukkuus ja monet muut. Myös virolaisten teknologia- ja ohjelmistoyritysten ratkaisut ovat esillä, Cleveron mukaan lukien.

Photo: Jelena Rudi

Jos haluat lisätietoa, soita tai lähetä  sähköpostia

Tarmo Tamm

Sähköpostiosoite: 
[email protected]