Inditexin click & collect -ratkaisu

s_1530013283593
Maailman suurin muotituotteiden myyjä käyttää Cleveronin robotiikkapohjaista click & collect -pakettiterminaalia, joka muuttaa manuaalisen myymäläpakettien noutamisen automatisoiduiksi itsepalvelunoudoiksi.
s_1530013320588

Inditex – maailman suurin muotiliike

Inditex on yksi maailman suurimmista muotiliikkeistä, ja sillä on kahdeksan tuotemerkkiä (Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home ja Uterqüe) ja 7490 kauppaa 96 markkina-alueella ympäri maailmaa.

Vuonna 2017 Inditexin myymälöiden ja verkkokaupan integraatio toteutui yhteensä 49:llä 96:sta markkina-alueesta, joilla Inditex-tuotemerkkejä on. Konsernin verkkomyynti kasvoi 41 % vuonna 2017 ja oli 10 % kokonaismäärästä, 12 % kaikilla markkinoilla, joilla on verkkokauppa. Inditexin vuoden 2018 tulosten mukaan verkkomyynti kasvoi 27 % nousten 3,2 miljardiin euroon ja oli 14 % myynnistä sekä kivijalka- että verkkomarkkinoilla. Integroidun myymälä- ja online-mallin kehitys on saanut aikaan yrityksen verkkokaupan laajenemisen. Seurauksena on, että kaikki ryhmän tuotemerkit ovat saatavilla verkossa maailmanlaajuisesti vuonna 2020.

Perustuen sitoumukseen tarjota asiakkailleen korkeimpien standardien mukaista ostoskokemusta Inditex kehittää uusia projekteja ja tekniikoita, joiden avulla tarjota parempaa palvelua. Inditex päätti testata Cleveron 402:ta – robottipohjaista click & collect -pakettitoimitusta, joka muuttaa manuaalisen myymäläpakettien noudon automatisoiduiksi itsepalvelunoudoiksi.
s_1530013721608

Click & collect -haasteet kauppiaille

Kun loppukuluttajat alkavat arvostaa aikaa ja mukavuutta, ostoksia tehdään yhä enemmän verkossa. Globaali verkkokaupan vähittäismyynti kasvaa, ja sen arvioidaan nousevan 8,8 %:iin vähittäismyynnistä vuonna 2018, kun se vuonna 2016 oli 7,4 %. Suurin haaste kasvavilla verkko-ostoksilla on korkealaatuisen asiakaskokemuksen ylläpitäminen kaikilla kanavilla sekä nopean ja kätevän asiakaspalvelun varmistaminen. Click & collect -kokemuksen heikoin lenkki on viimeisen mailin toimitus, joka aiheuttaa useita ongelmia – kasvavat logistiset kustannukset, säilytystilan puute, kasvava asiakaspalvelutyömäärä ja ylimääräiset työvoimakustannukset.

Asiakaskokemus on heikentynyt, koska asiakkaan on odotettava pakettinsa toimittamista kotiinsa tai kassalle.
s_1530013790520

Ratkaisu

Zaran ”osta verkkokaupasta, nouda myymälästä” -konsepti Cleveron 402:n kanssa

IInditex on asentanut Cleveronin robottipohjaisen pakettiterminaalin Cleveron 402 click & collect -ratkaisuksi, joka tarjoaa Zaran asiakkaille mahdollisuuden noutaa ostoksensa myymälästä muutamassa sekunnissa.

  • Kun asiakas tekee tilauksen Zara.com-sivustolla ja valitsee noutopisteeksi myymälän, hän saa tilauksen PIN-koodin ja QR-koodin
  • Asiakkaalle ilmoitetaan, kun tilaus on toimitettu ja valmis noudettavaksi
  • Asiakas syöttää PIN-koodin tai skannaa QR-koodin myymälässä olevaan pakettiterminaaliin
  • Cleveron 402 antaa verkkotilauksen asiakkaalle muutamassa sekunnissa

Asiakaskokemus

Cleveron 402:n käyttö on intuitiivisesti yksinkertaista pakettien luovuttajalle ja asiakkaalle, koska he eivät tarvitse kaupan henkilökunnan apua. Menettely kestää vain joitakin sekunteja, mikä varmistaa positiivisen asiakaskokemuksen. Verkko-ostosten ja fyysisen läsnäolon integrointi merkitsee asiakkaille entistä parempaa ostoskokemusta.

s_1530015182674

Cleveron 402 – suurin ja nopein robottipohjainen pakettien toimitusterminaali

Cleveron 402 on maailman suurin click & collect -ratkaisu, joka voi käsitellä jopa 3600 pakettia. Terminaali lajittelee ja järjestää paketit optimaalisesti terminaalin sisällä paketin koon mukaan.

  • Jakaa paketteja asiakkaille sekunneissa
  • Modulaarinen muotoilu tarjoaa joustavia kokoratkaisuja
  • Voidaan asentaa seinän sisään, joten se on yhteensopiva kaupan sisustussuunnittelun kanssa
Lisätietoja Cleveron 402:sta
s_1530015662671

Todistetut tulokset johtavat robottien lisäämiseen

Pilotin menestys takasi Inditexin käyttävän samaa käytäntöä toukokuussa 2018 avatussa Lontoon Stratfordin lippulaivamyymälässä. Myymälässä tapahtuva click & collect hoidetaan kahdella Cleveron 402:lla, jotka yhdessä voivat sisältää jopa 2400 pakettia.

Milanon kuuluisassa Zaran Vittorio Emanuelen myymälässä on Cleveron 402, joka on päällystetty antiikkimessingillä vastaamaan kunnostettua ultratyylikästä ja ylellistä ilmettä.
s_1530016554471
Inditex jatkaa pyrkimyksiään yhdistää offline- ja online-kauppa sekä varmistaa positiivinen asiakaskokemus.

Tämän lähestymistavan menestys heijastuu myös konsernin taloudelliseen tulokseen. Inditexin toimitusjohtaja Pablo Isla on korostanut, että integroidun myymälä- ja verkkomallin vahvuus, jota jatkuva innovaatio voimistaa, on vakaa kasvu ja huomattava työpaikkojen luominen. (Inditex)

Lue muut tapaustutkimukset

Vuonna 2015 Walmart julkisti uuden omnikanavastrategian, jonka tarkoituksena on vauhdittaa myynnin kasvua vahvistamalla verkkokauppaa.

Lue lisää

Click & collect -ratkaisu Asdan verkkotilauksille tekee pakettien noutamisesta myymälästä nopeampaa ja kätevämpää.

Lue lisää

Jos haluat lisätietoa, soita tai lähetä  sähköpostia

Tarmo Tamm

Sähköpostiosoite: 
[email protected]