CollectNet – jaettu pakettien toimitusohjelmistoalusta

s_1530081142723

Mikä se on?

CollectNet on ohjelmistoalusta, joka integroi pakettiterminaalit jaettuihin ja jakamattomiin verkkoihin. Tämä antaa CollectNetille mahdollisuuden tarjota pakettien toimitustenhallintapalvelua pakettiterminaalien omistajille, logistiikkaoperaattoreille ja loppukäyttäjille.

Ohjelmisto tarjoaa pääsyn alustalle mobiilisovelluksen ja online-itsepalveluverkkoympäristön kautta. Verkon käyttäjillä on 24/7-yleiskatsaus paketeistaan ja pakettiterminaaleistaan sekä mahdollisuus lähettää noutoilmoituksia, tehdä inventaariota ja tarkastella pakettihistoriaa.
s_1530083075168

CollectNetin edut

Ohjelmistoalustan käyttö, joka auttaa hallitsemaan pakettien toimitusta ja yksinkertaistaa päivittäistä toimintaa kaikille osallistujille omnikanavaisista jälleenmyyjistä kuljetuspalveluiden tarjoajiin ja mikä tärkeintä, loppukäyttäjiin.

Verkkotilausten myymälätoimitus vähittäiskauppiaille

Vähittäiskauppias, jolla on “osta verkosta, nouda myymälästä” -strategia, voi ostaa älypakettiautomaatin, jonka avulla jälleenmyyjä voi optimoida myymälässä tapahtuvan toimitusprosessin ja tehdä noudosta asiakkaan kannalta helpomman.

Kun automaatti on asennettu, jälleenmyyjä voi luoda käyttäjätilin CollectNet-alustalla ja lisätä pakettiautomaattitunnuksen tilinsä kaappeihin, jolloin pakettiautomaatti on täysin toimintavalmis nopeasti ja pienellä vaivalla. Kun paketti asetetaan kaappiin, CollectNet jakaa tilauskoodin asiakkaalle, joka voi sitten tulla keräämään paketin. Jälleenmyyjällä on myös mahdollisuus jakaa pakettiautomaatti verkoston kanssa. Pakettiautomaattien jakaminen kumppaneiden kanssa antaa jälleenmyyjälle mahdollisuuden hyötyä kaapin tyhjästä tilasta.
s_1530082138580

Kustannussäästöratkaisu logistiikan palveluntarjoajille

Logistiikan palveluntarjoajat perustavat yleensä pakettiautomaattiverkkonsa, koska se on nykyään tehokkain viimeisen mailin toimitusvaihtoehto. Tämä vaatii merkittäviä investointeja ja joskus pakettiautomaatin asettamisen jopa aivan kilpailijan viereen. Kustannustehokas ratkaisu logistiikkapalvelun tarjoajalle olisi jaetun pakettiautomaattiverkon käyttö. CollectNet auttaa logistiikan tarjoajia jakamaan jo olemassa olevan pakettijakeluverkoston ja se voi myös integroida uudet pakettiautomaatit alustaan.

Toimitusprosessi on yksinkertainen: eri logistiikan tarjoajien kuriirit vastaanottavat paketin, etsivät sopivimman jaetun pakettiautomaatin, saavat pääsyn ja lisäävät paketin kaappiin. CollectNet-alusta auttaa jakamaan noutokoodin paketin vastaanottajan kanssa, ja vastaanottaja menee pakettiautomaatille silloin, kun on hänelle sopiva hetki noutaa paketti.

s_1530082591617

CollectNetin verkko

  • Yhteinen kahdeksan Cleveron 401 -terminaalin verkko neljässä Viron kaupungissa
  • Suljettu Cleveron 301 -älypostilaatikoiden verkko kerrostalossa Tallinnassa
  • Useat suljetut yritysten verkot käyttävät älykästä Cleveron 301 -pakettiautomaattia click & collect -ratkaisuna Virossa
  • Cleveron tarjoaa paikan päällä ja etänä tehtävän huollon sekä etävalvonnan

Ylläpito

  • Cleveronin tekninen etävalvonta
  • Cleveronin etähuolto
  • Cleveronin huolto paikan päällä

s_1530083347927

CollectNet-alustan asiakkaat

DHL Express oli ensimmäinen kuriiriyhtiö, joka valitsi CollectNetin oman pakettiterminaalien verkoston perustamisen sijaan. DHL:n lisäksi CollectNetiä käyttävät useat pienet kuriiripalvelut, jotka toimittavat paketteja Tallinnan ja Tarton Cleveronien välillä.

Myös CollectNet ilmaisena luovutuspisteenä on kasvussa, koska se antaa mahdollisuuden luovuttaa paketteja ilman tarvetta tapaamisen sopimiseen.
DHL logo

Vuonna 2017 pakettipalveluyritys DPD liittyi myös CollectNetin verkkoon ja aloitti Cleveron 401:n käytön pakettien noutopisteinä asiakkailleen.

DPD:n toimitusjohtaja Rainer Rohtla totesi, että yhteistyö Cleveronin kanssa tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja, jotka ovat yksi DPD:n painopistealueista verkkokaupan kasvua harkittaessa. Pakettivolyymi kasvaa joka kuukausi, ja Cleveronin avulla DPD on onnistunut laajentamaan jakeluverkostoaan. Jaetun verkon lisäksi DPD on myös kumppani suljetulle älypostilaatikoiden verkostolle ja suljetuille yritysverkoille.

DPD logo

s_1530083582072

Jaettu pakettiterminaali on yksinkertainen idea, mutta viimeisen mailin toimitusten vallankumous. Nykyään maailmassa ei ole todisteita jaetusta verkkokonseptista. On kuitenkin monia meidän kaltaisiamme start up -yrityksiä. Meidän vahvuutemme on Cleveron. Se on selkärankamme koko konseptissa ohjelmistosta laitteistoon ja kaikessa siltä väliltä.

Kaur Ojakivi
Johtaja, CollectNet

Lue muut tapaustutkimukset

Vuonna 2015 Walmart julkisti uuden omnikanavastrategian, jonka tarkoituksena on vauhdittaa myynnin kasvua vahvistamalla verkkokauppaa.

Lue lisää

Maailman suurin muotituotteiden vähittäismyyjä käyttää robotiikkaan perustuvaa click & collect -toimitusterminaalia, joka tarjoaa asiakkaille nopean ja intuitiivisen itsepalvelunoutojärjestelmän myymälöissä. Inditex parantaa ostoskokemusta integroimalla myymälät ja verkkokaupan poistaen kaikki rajoitteet asiakkaiden odotusten täyttämiselle.

Lue lisää

Jos haluat lisätietoa, soita tai lähetä  sähköpostia

Tarmo Tamm

Sähköpostiosoite: 
[email protected]