Inditex-ova rešitev za "klikni in prevzemi" način prevzema

s_1530013283593
Največji modni prodajalec na svetu uporablja Cleveron-ov robotski terminal za dostavo paketov na način "klikni in prevzemi", ki ročno dostavo paketov v trgovini spremeni v samodejno samopostrežno prevzemanje
s_1530013320588

Inditex - največji svetovni modni prodajalec

Inditex je eden največjih svetovnih modnih trgovcev z osmimi blagovnimi znamkami (Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home in Uterqüe) in 7.490 trgovinami na 96 trgih po vsem svetu.

V letu 2017 je bila integracija trgovin Inditex in spleta resničnost na 49 od 96 trgov, na katerih so prisotne blagovne znamke Inditex-a. Spletna prodaja skupine je v letu 2017 narasla za 41% in dosegla 10% celotne prodaje, 12% na vseh trgih, ki so prisotni tudi na spletu. Po Inditex-ovih rezultatih za leto 2018 se je spletna prodaja povečala za 27% na 3,2 milijarde EUR in dosegla 14% prodaje na trgih tako s klasičnimi prodajalnami, kot tudi s spletno trgovino. Razvoj integriranega modela za prodajo v prodajalnah in hkrati na spletu spodbuja širitev spletne prisotnosti skupine. Posledično bodo vse blagovne znamke skupine po spletu na voljo leta 2020.

Na podlagi zaveze, da bo svojim kupcem ponudil nakupovalno izkušnjo, ki ustreza najvišjim standardom, Inditex razvija nove projekte in tehnologije, ki mu omogočajo ponudbo boljših storitev. V zvezi s tem se je Inditex odločil, da bo preizkusil Cleveron 402 - robotski terminal za dostavo paketov na način "klikni in prevzemi", ki ročno dostavo paketov v trgovini spremeni v samodejen samopostrežni prevzem.
s_1530013721608

"Klikni in prevzemi" način je izziv za trgovce

Ko končni potrošniki začnejo ceniti čas in udobje, je vedno več nakupov prek spleta. Globalna spletna maloprodajna prodaja raste in naj bi po ocenah v letu 2018 dosegla 8,8% celotne maloprodajne porabe v primerjavi s 7,4% iz leta 2016. Največji izziv pri rastočih spletnih nakupih je vzdrževanje visokega standarda uporabniške izkušnje skozi vse svoje kanale in za stranke zagotavljanje priročne storitve. Po izkušnjah z načinom "klikni in prevzemi" je najšibkejši člen "zadnji del poti dostave", ki predstavlja več težav - naraščajoče logistične stroške, pomanjkanje prostora za shranjevanje, vse večjo obremenitev pri zagotavljanju storitve za stranke in dodatne stroške dela.

Izkušnja se za stranko zaradi časa, ki ga porabi da se ji paket pošlje na dom ali na blagajno, slabša.

s_1530013790520

Rešitev

Zarin koncept "kupi prek spleta in prevzemi v trgovini " s Cleveron-om 402

Inditex je namestil Cleveron-ov robotski paketni terminal Cleveron 402 za način "klikni in prevzemi", ki Zarinim strankam ponuja možnost nakupa v prodajalni v samo nekaj sekundah.

  • Ko kupec odda naročilo na Zara.com in izbere prodajalno kot prevzemno točko, prejme PIN naročila in QR kodo
  • Kupec dobi obvestilo, ko je naročilo izpolnjeno in pripravljeno za prevzem
  • Kupec vnese PIN ali skenira QR kodo na paketnem terminalu znotraj prodajalne
  • Cleveron 402 stranki v nekaj sekundah izda spletno naročilo

Izkušnja za potrošnika

Uporaba Cleveron 402 je intuitivno enostavna za zaposlene, ki prevzamejo pakete, in tudi za kupca, saj ne potrebujejo nobene pomoči osebja prodajalne. Postopek traja le nekaj sekund, kar za stranke pomeni pozitivno izkušnjo. Povezovanje spletne in fizične prisotnosti se spremeni v izboljšano nakupovalno izkušnjo za stranke.

s_1530015182674

Cleveron 402 - največji in najhitrejši robotski terminal za dostavo paketov

Cleveron 402 je največja rešitev na svetu za način prevzema "klikni in prevzemi", ki lahko sprejme do 3.600 paketov. Terminal jih v skladu z velikostjo paketa optimalno razvrsti in organizira znotraj terminala.

  • Kupcem izda pakete v nekaj sekundah
  • Modularna zasnova ponuja prilagodljive velikosti
  • Lahko ga namestite v steno, zato je združljiv z notranjim dizajnom prodajalne
Več o Cleveron 402
s_1530015662671

Preverjeni rezultati vodijo k uvajanju vse več robotov

Paketni terminal Cleveron 402 je bil oktobra 2017 testno nameščen v Zarini prodajalni A Coruña.

Uspeh testa je Inditex-u omogočil, da je enak način uporabil v svoji vodilni prodajalni v londonskem Stratfordu, ki se je odprla maja 2018. Prevzemi na način "klikni in prevzemi" v prodajalni urejata dve napravi Cleveron 402, ki skupaj lahko sprejmeta do 2.400 paketov.


Znamenita prodajalni Zara Vittorio Emanuele v Milanu ima Cleveron 402, ki je prekrit s starinsko medenino, da se ujema s prenovljenim ultra šik in razkošnim videzom.
s_1530016554471
Inditex si še naprej prizadeva združiti nakupovanje v prodajalni in prek spleta ter strankam zagotoviti pozitivno izkušnjo.

Uspeh tega pristopa se kaže tudi v finančni uspešnosti skupine. Generalni direktor Inditex-a Pablo Isla je poudaril, da moč modela, ki združuje klasične prodajalne in splet, podkrepljene z nenehnimi inovacijami, spodbuja trdno rast in opazno ustvarja delovna mesta. (Inditex)

Preberite več o drugih primerih

Leta 2015 je Walmart objavil novo večkanalno strategijo, namenjeno spodbujanju rasti prodaje z okrepitvijo poslovanja na področju spletnega nakupovanja.

Oglejte si primer

"klikni in prevzemi" rešitev za Asda spletna naročila, zaradi česar je prevzem paketov v prodajalnah hitrejši in bolj priročen.

Oglejte si primer

Za dodatne informacije pokličite ali pošljite elektronsko pošto

Edith Väli

E-pošta:  [email protected]