Cleveron presenterar sin första robotkurir-prototyp

01.12.2018 | Robot courier

Den självkörande robotkuriren automatiserar sista sträckan-leveransen och paketöverlämnandet från en kurir till en kund. Detta hjälper till att hantera de växande paketvolymerna för e-handeln mer effektivt, och göra den sista sträckans leverans extremt bekväm för konsumenten. Enligt Business Insider skulle Cleverons kurirrobot "kunna lösa ett flera miljarder dollar-problem som Amazon, Walmart och Target står inför".

Målet bakom skapandet av robotkuriren är detsamma som för alla andra Cleverons produkter – att spara tid för alla. Den självkörande robotkuriren kommer fram till klientens hus, placerar paketet i det personliga paketskåpet och åker sedan. Kunderna får ett meddelande om att paketet har anlänt och kan välja att hämta paketet från skåpet när det passar dem. De behöver inte stanna hemma och vänta på att kuriren kommer med paketet.  

Cleverons framtida robotkurir gör det möjligt för e-handel eller logistikföretag att automatisera sina leveransprocesser för sista sträckan, vilket hjälper till att sänka kostnaderna. Det ger också chansen att tillhandahålla en leveransservice med största bekvämlighet för kunderna, eftersom de inte behöver tillbringa tid med att vänta på kuriren. Detta kommer att förändra shoppingpreferenserna för onlineshopping ännu mer, eftersom det kommer att vara det mest praktiska och tidsbesparande sättet att handla.

Den självkörande robotkurirens prototyp presenterades 30 november på Robotex Internationals konferens Generation R i Tallinn, Estland. Cleveron planerar att starta pilotprojekt för robotkurirer på gatorna i Estland år 2020. Cleveron har redan pilotprojekt med de personliga paketskåpen i Estland.

 Se robotkuriren i aktion!


De senaste nyheterna

För ytterligare information, ring eller skicka e-post

Tarmo Tamm
Chef för  försäljningsdivisionen

e-post:
[email protected]