Supermarket-jätte investerar en halv miljard i onlinekrig / Omnämnande i media

22.04.2020 | Cleveron, Cleveron 501, Salling Group

Den danska hypermarknadskedjan Bilka (Salling Group) var det första företaget att börja användalivsmedelsroboten Cleveron 501 i kommersiellt bruk. Detaljhandelsexperten Flemming Birch säger att det kan vända livsmedelsindustrin upp-och-ned eftersom livsmedelsrobotar tillåter företag att komma in i nya städer utan att etablera vanliga affärer, vilket ger livsmedelsbutiken en konkurrensfördel.

Eftersom Planning Act har gjort det omöjligt för Bilka att bygga nya butiker i Danmark, förbereder företaget att utöka sitt fotavtryck till nya städer med Cleverons livsmedelsrobotar. Robot-livsmedelsbehållarna kan placeras i bostadsområden, nära tunnelbanestationer eller bensinstationer, där kunder bekvämt kan hämta sina onlinebeställda livsmedel.

Salling Group investerar 500 miljoner danska kronor i utvecklingen av onlineplattformar för att öka försäljningen av dagligvaruhandeln online, som har vuxit kraftigt när coronaviruset drabbade Danmark. Cleverons livsmedelsrobotar är en del av investeringen, då Bilka redan testar Cleveron 501. "Jag tror att vi kan använda ordet ‘gamechanger’. Det är en enorm investering och en av de största i hela gruppen. Livsmedelsförsäljning online kommer att vara ett viktigt inslag i vår framtida strategi," kommenterar Thor Jørgensen, chef för e-handel på Salling Group, om koncernens investeringsplaner.

Originalartiklar publicerade på danska 22.04.2020. Läs mer här och här.

De senaste nyheterna

För ytterligare information, ring eller skicka e-post

Tarmo Tamm
Chef för  försäljningsdivisionen

e-post:
[email protected]