Studie: Cleverons PackRobot ökar Walmarts besök och försäljning i butiken

28.08.2018 | Walmart, Zara, CleverFlex, PACKROBOT

En nyligen genomförd studieav Packaged Facts avslöjade att cirka 50 % av Walmarts Click & Collect-shoppare handlade ytterligare varor i butiken och att de generellt köpte fler varor, mot Targets 31 % av Click & Collect och det generella genomsnittet på 34 % för Click & Collect. Walmart använder Cleverons PackRobot som sin Click & Collect-lösning, kallad Pickup Tower. Paketavhämtningsprocessen sker i form av självbetjäning och tar bara några sekunder per kund.

Att skapa en sammanhängande upplevelse av den allsidiga kanalen, mellan fysiska butiker och onlinebutiker är allt viktigare för detaljister för att hålla jämna steg med konkurrenterna och kundens förväntningar. Kunderna förväntar sig snabbhet och bekvämlighet från alternativet "köp online, hämta i butik" och Walmart har levererat det. Studien visade att mer än en tredjedel (35 %) av Walmarts onlineshoppare har använt Click & Collect under de senaste tre månaderna.

Walmarts investering i att föra e-handeln till fysiska butiker lönar sig. Världens största detaljhandlare visade under andra kvartalet den bästa jämförbara försäljningen på mer än tio år. Medan onlineförsäljningen ökade med 40 %, ökade besök i Walmarts fysiska butiker med 2,2 %. Walmarts VD och koncernchef Doug McMillon säger att företagets initiativ med den allsidiga kanalen, som Pickup Tower, bidrar till att öka försäljningstillväxten och ge kunderna nya nivåer av shoppingbekvämlighet.

Den integrerade fysiska butiken och onlinemodellen ligger också bakom försäljningstillväxten för världens största modeförsäljare Inditex, ägaren till Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti och andra märken. Inditex ordförande och VD Pablo Isla framhöll att företagets integrerade butiker och onlinemodell har möjliggjort "fortsatt tillväxt under åren, i kombination med ett konsekvent skapande av ekonomiskt, socialt och miljömässigt värde". Modellen har gett en kumulativ försäljningstillväxt och samma butiks-försäljningsökning på 59 % respektive 36 % under de senaste fem åren.

Företaget utrustar sina största Zara-butiker med nästa generations kundorienterade teknik för att göra upplevelsen av den allsidiga kanalen så trevlig som möjligt. I deras flaggskepp, Stratfordbutiken i London, som är känd för utbudet av innovativa lösningar, hanteras Click & Collect av två Cleverons CleverFlexes. De robotiserade paketterminalerna fungerar som automatiserade självbetjäningspunkter för avhämtning av onlinebeställningar samt automatiserade och systematiska lagringsutrymmen för återförsäljaren. CleverFlex kan rymma mer än 1 200 paket och delar ut paketet till kunden på några sekunder.

De senaste nyheterna

För ytterligare information, ring eller skicka e-post

Tarmo Tamm
Chef för  försäljningsdivisionen

e-post:
[email protected]