Skapa den bästa kundupplevelsen med Click & Collect

26.10.2020 | Cleveron

Det råder ingen tvekan om det – Click & Collect eller BOPIS (köp online, hämta i butik) är här för att stanna och det växer globalt. Denna sektor inom den allsidiga kanalen expanderar även i olika detaljhandelskategorier utöver kända aktörer inom allmän handel, som Walmart, som till specialhandlare som Zara, Decathlon och Canadian Tire, bara för att nämna några. Och in i nya detaljhandelssektorer som livsmedel.

Introduktionen av Click & Collect inleddes som ett leveransalternativ för varor inom den allsidiga kanalen, utformat för att bekämpa stora onlinehandlare som Amazon. Även om de för det mesta har tjänat sitt ändamål så lämnade konsumentupplevelsen hos många av den första generationens Click & Collect-lösningar mycket att önska.

Kunder fick ofta vänta i kö vid kassan, eller vid en Click & Collect avhämtningspunkt i den bakre delen av butiken, medan den erforderliga butikspersonalen ägnade allt mer tid åt att hantera klumpig logistik och leta efter varor. 

Global försäljning inom e-handeln kommer att uppgå till 4,88 biljoner USD år 2021 (Statista)

Att göra det enkelt för alla

Framtiden för detaljhandeln är här med den nästa utvecklingen av Click & Collect – eller Click & Collect 2.0. Automatiserade robotikbaserade Click & Collect-lösningar pressar gränserna i detaljhandelns strategier för den allsidiga kanalen genom att erbjuda sammanhängande upplevelser för kunderna och göra det enkelt för detaljister.

Hur det fungerar

De mest effektiva robotikbaserade automatiserade Click & Collect-lösningarna har konsumentupplevelsen som högsta prioritet. Användarvänlighet och snabbhet – från utcheckningen online hela vägen till avhämtningen av varor – koreograferas med hjälp av en integrerad försörjningskedja, logistikkanaler och sofistikerad robotteknik. För återförsäljarna kräver laddningen av paketrobotar minimal utbildning och minskar tidsåtgången för personalen, vilket gör det möjligt för detaljhandelsföretag att använda mer tid till försäljning och kundservice.

Vad är nytt

Livsmedelshandel online är en av de snabbaste sektorerna inom e-handeln. En önskan om bekvämlighet, skiftande konsumentsmak och -preferenser samt pris- och kvalitetshänsyn har alla stärkt efterfrågan på livsmedelsbutiker online. Samtidigt har snabba förbättringar av hastigheten och tillgängligheten för leverans samma dag förbättrat kundupplevelsen.

Låt oss presentera Cleveron 501. Den här robotbaserade automatiserade avhämtningslösningen gör det möjligt för konsumenter att hämta online-livsmedelsbeställningar på så lite som 20 sekunder. Dess två temperaturzoner säkerställer att alla varor, från müsli till bananer till glass, kan lagras säkert tills de är klara för avhämtning. Roboten fylls genom en användarkonsol, så det finns inget behov av att gå mellan olika luckor. Cleveron 501 gör det också möjligt för livsmedelsaffärer att erbjuda självbetjäning dygnet runt för utomhusavhämtning. Roboten kan placeras bredvid en stormarknad, i livliga stadskärnor, på universitetsområden och på andra platser där butiksytor är dyra.

Om du är intresserad av att höra mer om Cleverons robotiklösningar för den sista sträckan, kontakta oss på [email protected].

De senaste nyheterna

För ytterligare information, ring eller skicka e-post

Tarmo Tamm
Chef för  försäljningsdivisionen

e-post:
[email protected]