President Kaljulaid besöker Falabella Retail

20.01.2020 | Cleveron, Falabella Retail

Estlands president, Kersti Kaljulaid, besökte Cleverons första klient i Latinamerika – Falabella Retail.

President Kersti Kaljulaid, som var på ett officiellt statsbesök i Chile, besökte Falabellas butik i Los Dominicos 16 januari. Under sitt besök testade hon Cleveron 402-paketroboten som erbjuder Falabellas kunder en helautomatisk paketavhämtningstjänst. Lösningen är den första i sitt slag i Chile och spelar en integrerad roll i Falabellas strategi för den allsidiga kanalen.

"Vi är stolta över att säga att detta moderna system är en tydlig demonstration av ett starkt samarbete som idag gör det möjligt för oss att stärka banden mellan de båda länderna och projicera denna relation i framtiden. Vi vill bidra till det kommersiella utbytet, skapa nya affärsmöjligheter och utmärkta tjänster för människor,” säger Falabellas affärschef Tomás Platovsky.

Cleveron 402 är världens snabbaste paketrobot som delar ut paket på bara 10 sekunder. Det snabba paketladdningsläget gör det möjligt att sätta in ett paket på bara sju sekunder – en avgörande faktor för företag som hanterar hundratals eller tusentals paket varje dag. Att spara tid vid paketavhämtning ger mervärde till kundupplevelsen. Enligt en ny studie, har kunder som väntar mindre än två minuter att få sin beställning mer än fyra gånger så hög sannolikhet att återvända till butiken, än kunder som väntar i 10 minuter eller mer.

Falabella Group grundades 1889 och är för närvarande aktiva i sju latinamerikanska länder. Under räkenskapsåret 2018 genererade företaget cirka 13,3 miljarder amerikanska dollar i intäkter. Andelen onlineförsäljning har ökat med 70 % och har nått 823 miljoner amerikanska dollar under de senaste tolv månaderna. Falabella Retail är den största detaljhandelsplattformen i Latinamerika, med över 100 köpcentrum i länder som Chile, Peru, Colombia och Argentina.  Cleveron och Falabella inledde sitt samarbete sommaren 2019, när den första Cleveron 402 lanserades i Santiago.

De senaste nyheterna

För ytterligare information, ring eller skicka e-post

Tarmo Tamm
Chef för  försäljningsdivisionen

e-post:
[email protected]