Hur gör du din BOPIS starkare? / Paneldiskussion

11.11.2020 | Cleveron

Den 29 oktober arrangerade vi det största live-evenemanget i Cleverons historia. Det var produktdemonstrationer, frågor & svar, några överraskningar och en paneldiskussion. Talarna i panelen var dr Ramesh Ratan, pensionerad VD och vice ordförande för Bell & Howell, och Cleverons medgrundare Indrek Oolup. Om du missade det virtuella evenemanget så kommer här en sammanfattning diskussionen.

Indrek och Ramesh diskuterade först lönsamheten för hemleveranser, vilka i nuläget blomstrar. Ramesh började med att säga att hemleveranser är mycket utmanande. Till exempel kräver de nuvarande lösningarna att konsumenten är hemma under dagen, vilket kan vara svårt för en arbetande person. På grund av detta är hela 20 % av hemleveranserna bortkastade eller så går de tillbaka till butiken. Dock ifrågasatte Indrek om det nuvarande formatet kan hålla jämna steg med de växande behoven på marknaden, behov som nu är på en högre nivå än någonsin tidigare. De var båda överens om att stora lastbilar som kör runt i förortsområden inte är hållbart och att de nuvarande hemleveransmetoderna måste förbättras.

Diskussionen fortsatte med huruvida de nya lösningarna som återförsäljarna använder är långsiktigt hållbara. Enligt Indreks uppfattning har pandemin gett upphov till en ökning av konsumenternas köpvanor. Han tror att den mest hållbara lösningen är robotik, eftersom det kan hålla jämna steg med den höga efterfrågan. Å andra sidan betonade Ramesh vikten av en allsidig kanal. Hastighet och kundkomfort hör fortfarande till de mest kritiska aspekterna inom e-handeln, vilket innebär att det borde vara en återförsäljarnas främsta prioriteringar att gå mot en allsidig kanal-lösning.

De fortsatte sin konversation med framtiden för BOPIS - köp online och hämta i butik. Ramesh påpekade igen att fokus i framtiden kommer att vara på en allsidig kanal: i butiken, utanför butiken, i ditt bostadsområde och precis utanför dörren. Ramesh tror att framtiden för BOPIS ligger inom tekniken för att göra kundupplevelsen bekvämare, snabbare och, på grund av pandemin, säkrare. BOPIS kommer att utvecklas av sig självt, men pandemin kommer att ge många möjligheter för återförsäljare att göra hela upplevelsen ännu smidigare.

Med hänvisning till det föregående samtalsämnet diskuterade de kort pakethanteringskaoset under storhelgerna och hur återförsäljare kommer att hantera det. När Black Friday, Cyber Monday och julen närmar sig, kommer beställningarna inom e-handeln att skjuta i höjden. Indrek håller hårt på att robotik är den enda lösningen som kan klara pakethanteringen under helgsäsongen. Ramesh säger dock att det är viktigt ha en mycket djup förståelse för konsumenterna. Återförsäljare behöver veta hur man använder stordata, AI och analyser för att bygga upp bra relationer med kunderna och för att kunna betjäna dem under den kommande högsäsongen.

Om du vill titta på hela showen eller videor med produktdemonstrationer, klicka här (paneldiskussionen börjar vid 18:16). Vi har också svarat på de frågor som tittarna ställde under paneldiskussionen och som vi inte hade möjlighet att diskutera under live-evenemanget.

De senaste nyheterna

För ytterligare information, ring eller skicka e-post

Tarmo Tamm
Chef för  försäljningsdivisionen

e-post:
[email protected]