HMY blir Cleverons distributör i Italien, Spanien, Portugal och Andorra

07.07.2020 | Cleveron, HMY

Cleveron välkomnar HMY som vår officiella distributör i Spanien, Portugal och Andorra. Vi är glada över partnerskapet och ser fram emot att tillhandahålla våra lösningar i regionen.

HMY skriver:

Automatiserade leveranser för onlineshopping, ännu ett steg mot en verkligt allsidig kanal i detaljhandeln efter COVID-19

  • De ledande detaljhandelsföretagen över hela världen satsar på automatiserade lager- och leveranssystem för att göra din avhämtning av onlineinköp ännu smidigare.
  • Tack vare dessa system kan varumärken och detaljhandlare leverera upp till 3 000 beställningar per dag, med nästan ingen personal involverad.

Leverans av inköp i e-handeln – eller logistik för sista sträckan - har varit ett hett ämne de senaste månaderna. Karantänerna (obligatoriska eller rekommenderade), de fysiska butiksstängningarna i vissa länder och den därmed ökade tillväxten av onlineinköp har satt behovet av att utveckla starkare modeller för shoppingleveranser i rampljuset, särskilt inom livsmedelsindustrin.

Ett behov som hittills hade lösts av tredjepartsoperatörer. En blomstrande verksamhet med år av tillväxt i både fördelar och investeringar per januari 2020-uppgifter, men som nu börjar visa sina begränsningar.

Återförsäljare tar över logistikens I+D+i-investeringar

I denna situation söker och investerar fler och fler återförsäljare i alternativ som kompletterar hemleveranser. Något som konsumenterna också kräver, vilket framgår av de senaste studierna, är trenden känd som BOPIS (Buy-Online-Pickup-In-Store). Uppgifterna från dessa studier visar att intäkterna från denna typ av försäljning har vuxit med mellan 35 % och 55 % under 2019.

Detta fenomen har lett till utvecklingen av robotiserad Click & Collect. En utveckling av skåpsystemen som levererar med hjälp av individuella skåp, till förmån för en stängd krets av sensorer och robotik. Denna krets är ansvarig för att organisera paketen inuti maskinen och dela ut dem till kunden via en enda in- och utgångspunkt. I stort sett är de autonoma mikrolager med hög kapacitet, som kan installeras både inuti och utanför försäljningsställena.

Ytterligare fördelar för livsmedelssektorn

Strategier för sista sträckan har visat sig vara svåra för alla branscher, men B2C-livsmedelsindustrin har de största svårigheterna inom just detta område. Huvudsakligen: storleken på det genomsnittliga köpet och behovet av specialiserad (kall) lagring och transport gör alternativen begränsade och dyra.

Det är därför automatiserade Click & Collect-system kommer att ha en betydande inverkan inom den här sektorn. Alternativ med större storlek och kontrollerad temperatur kommer slutligen att göra det möjligt för återförsäljare att erbjuda kunderna olika och bekvämare avhämtningspunkter för sina onlineköp, vilket löser de främsta orsakerna till att online livsmedelsbutiker inte redan har tagit fart.

Ett bevis på detta är de investeringar som redan gjorts av stora detaljhandlare i norra Europa, USA och Sydamerika.

Bordet är dukat i södra Europa

Två stora detaljhandlare inom modesektorn och livsmedelsindustrin har redan investerat i dessa system i Spanien och Italien. Ett drag som de är övertygade kommer att göra det möjligt för dem att fortsätta leda sina marknader genom att minska sina anställdas arbetsbelastning, öka leveransförmågan och förbättra relationen till kunderna. Vi kommer troligen se en trend med ett ökande antal platser och sektorer på nolltid.

De två viktiga företagen som hjälper återförsäljare att uppnå just det i Spanien, Italien, Portugal och Andorra är Cleveron och HMY. Deras senaste avtal som respektive utvecklare/tillverkare och distributör gör att de från och med förra månaden kan nå hela södra Europa.

Genom denna affär kommer HMY att tillhandahålla utvärdering, installation och underhållstjänster för de automatiserade och icke-automatiserade Click & Collect-systemen tillverkade av Cleveron för återförsäljare av alla storlekar och inom alla sektorer, för att hjälpa dem att lansera sina nödvändiga strategier för den allsidiga kanalen.

Om HMY

HMY är den ledande internationella leverantören av 360º-projekt för detaljhandeln. Företaget har en historia på över 60 år och erbjuder teknik, tillverkning och monteringslösningar för detaljhandeln samt konsulttjänster, design, arkitektur, belysning, teknik och projektledningstjänster. Tack vare deras fördjupade kunskaper om varumärken, återförsäljare och konsumenter, kan HMY analysera och förutse konsekvenserna av de förändringar konsumentbeteendet lider av. HMY finns i fler än 190 länder och tillhandahåller tjänster i global skala till detaljister från alla sektorer.

Om Cleveron

Cleveron grundades år 2007 och är ett Estlandsbaserat mjuk- och hårdvaruföretag, som tillhandahåller innovativa lösningar för världens största detaljhandlare, livsmedelsaffärer och logistikföretag. Cleverons 3 800 paketterminaler finns i 26 länder runt om i världen. I genomsnitt levereras 1,3 miljoner paket genom terminalerna varje månad.

De senaste nyheterna

För ytterligare information, ring eller skicka e-post

Tarmo Tamm
Chef för  försäljningsdivisionen

e-post:
[email protected]