Coop Estland använder Cleverons livsmedelsrobot

06.05.2020 | Cleveron, Cleveron 501

Coop är den första livsmedelsaffärskedjan i Estland som lanserar Cleveron 501 livsmedelsrobot. Livsmedelsroboten, som kan lagra snabbkonsumtionsvaror och frysta livsmedel, testas i utkanten av Tallinn vid Laagri Stormarknad. Efter en framgångsrik tre månader lång testperiod kommer de två företagen att diskutera ytterligare samarbete. Cleveron 501 erbjuder en snabb och bekväm service för Coops onlineshoppare. Kunderna väljer en lämplig avhämtningstid och får en avhämtningskod så snart deras beställning är klar. När kunden anländer till livsmedelsroboten anger de bara koden och får sina varor på några sekunder.

Cleveron 501 används av några livsmedelsbutiker runt om i världen, men Coop är den första som har installerat den i Estland. Cleverons VD Arno Kütt uttryckte att detta partnerskap startade på rekordtid trots de nuvarande omständigheterna. Vanligtvis kan förhandlingarna pågå i månader, men detta projekt inleddes på två veckor. "Ett mycket positivt exempel på hur två stora företag kan vara snabba och flexibla när det gäller att hitta lösningar," tillade Kütt.

Enligt Coop Estlands e-handelschef Mait Mäesalu har livsmedelsroboten många fördelar. ”Kapaciteten är dubbelt så stor och laddningsprocessen är mycket snabbare jämfört med vanliga livsmedelsskåp,” säger Mäesalu.

Cleveron 501 är en unik robotlösning för Click & Collect, som är utformad för att erbjuda avhämtning från livsmedelsbutiker på olika platser. Livsmedelsroboten kan lagra FMCG, som grönsaker eller mjölk, samt frysta varor som glass. Tack vare storleken och den enkla installationen av Cleveron 501, kan den placeras på platser som är lättillgängliga för konsumenter, till exempel affärsdistrikt eller till och med trafikkorsningar. Detta erbjuder ett snabbt och bekvämt upphämtningsalternativ och för livsmedelsaffärerna närmare deras kunder.

Cleveron utvecklar innovativa lösningar för sista leveranssträckan, för detaljhandel och logistik. Som svar på de nuvarande rörelsebegränsningarna, lanserade Cleveron nyligen ett lättmonterat paketskåp för utomhusbruk, avsett för små och medelstora företag, med namnet Cleveron 351. Den nya APM:en ger mindre företag en chans att fortsätta leverera varor även när ordinarie affärer är stängda. Cleveron 351 erbjuder många användningsområden. Det kan till exempel användas för att leverera onlinebeställda skönhetsprodukter, elektronik eller byggnadsutrustning, men också för att överlämna nycklar, dokument eller hyrda föremål.

De senaste nyheterna

För ytterligare information, ring eller skicka e-post

Tarmo Tamm
Chef för  försäljningsdivisionen

e-post:
[email protected]