Cleverons nya paketskåp är till för både livsmedel och paket

15.03.2022 | Cleveron, Cleveron 503
Paketskåpsinnovatören Cleveron lanserar ett nytt modulbaserat skåp som kan användas för avhämtning av både livsmedel och vanliga paket. Cleveron 503, som är utformat för användning både inomhus och utomhus, gör det enkelt för återförsäljare att erbjuda snabbare avhämtning och bekvämlighet samtidigt som de sparar leveranskostnader och ökar deras fysiska fotavtryck utan att bygga nya butiker. Skåpet är det senaste tillskottet i det estniska teknikföretagets stora produktsortiment som redan har en robotstyrd lösning för avhämtning livsmedel.

Antalet beställningar av livsmedel på nätet har ökat hastigt under de senaste åren. 2019 lanserade Cleveron sin välkända robotstyrda lösning för onlinebeställningar för att hantera stora volymer av livsmedelsbeställningar. Nu har sista sträckan-innovatören meddelat att den har utvecklat en lösning som även är till för mindre livsmedelsföretag. Arti Kütt, COO på Cleveron, säger att modularitet och kompakthet är de viktigaste aspekterna av den nya lösningen: ”Cleveron 503 är ett kompakt livsmedelspaketskåp och dess modulsystem låter återförsäljare montera enheterna med moduler med olika temperaturer efter behov. Våra kunder kan komma ännu närmare sina kunder eftersom skåpets fotavtryck är litet och återförsäljare kan enkelt placera det i tätbebyggda områden såsom bostadsområden eller nära kontorsbyggnader.”

Veckans livsmedelsinköp klart på 20 minuter
Paketskåpet Cleveron 503 förenklar leveransen av livsmedel och sparar tid. I genomsnitt lägger en familj nästan en timme i veckan på att handla mat. Att göra en beställning online och hämta upp den från ett paketskåp på vägen hem tar totalt 20 minuter. Processen är enkel – kunden lägger en order online, väljer tid för avhämtning, får en avhämtningskod i mobilen och tar ut matkassarna ur skåpfacket på mindre än en minut. Det finns ingen anledning att ta en extra resa till mataffären.

”Jag ser framför mig att paketskåp kommer finnas överallt i bostadsområden i framtiden – folk kan hämta upp sina beställningar bekvämt på vägen hem”, säger Kütt. En utomhuslösning är tillgänglig dygnet runt, alla dagar i veckan och erbjuder välbehövd flexibilitet. Snabb och enkel avhämtning garanterar en trevlig användarupplevelse, vilket resulterar i återkommande kunder. In-store-skåp är en avhämtningsplats med självbetjäning, vilket frigör butiksmedarbetares tid och låter dem ägna sig åt mer värdefulla uppgifter.

Skåpet för både livsmedel och vanliga paket
Cleveron 503 håller matvaror fräscha genom tre olika temperaturstyrda moduler – frys, kyl och kontrollerad omgivning. Livsmedelshandlare kan montera enheterna i huvudmodulen efter deras verksamhets behov och allteftersom mängden beställningar ökar kan de lägga till fler enheter. Kunderna får alla sina varor i en och samma avhämtning, oavsett om det är glass, grönsaker eller hushållsartiklar. Trots att Cleveron 503 är utformat för livsmedel är modulen med kontrollerad miljö även till för att hålla vanliga paket som inte är livsmedel eller frysta matartiklar.

Ett steg mot den grönare sista sträckan
Kombinationen av två frysar och tre kylda och kontrollerad miljö-enheter rymmer i genomsnitt 24 familjers matinköp för hela veckan. ”Om Cleveron 503 finns på vägen hem för en kund och den genomsnittliga resan till en mataffär och tillbaka är runt 10 kilometer så blir den årliga besparingen av CO2 67 kg. Och det är bara för en familj. Dessutom behöver inte kurirerna köra till varje person individuellt; det leder också till ännu mer CO2-besparing”, säger Tanel Aruoja, Team X Manager på Cleveron som ledde utvecklingsprojektet för Cleveron 503. ”Charmen med Cleveron 503 är att dess fotavtryck är litet – det bidrar till att bredda företagens synlighet och ta dem till platser där varumärket inte har någon butik än. Skåpet måste inte stå intill mataffären; det kan placeras var som helst där det finns tillräckligt med utrymme och el”, säger Aruoja.

Om Cleveron
Det estniska teknikföretaget Cleveron är den ledande leverantören för automatiserade avhämtningslösningar och är känt för sin tillförlitlighet, kvalitet och omfattande produktportfölj. Cleveron har tillhandahållit automatisk paketteknik till världens största återförsäljare, livsmedelsbutiker och logistikföretag i över 14 år. Företaget har sina maskiner i 37 länder och har över 40 kunder världen över, inklusive Inditex/Zara, Asda, XXL, Falabella och DHL.

De senaste nyheterna

För ytterligare information, ring eller skicka e-post

Tarmo Tamm
Chef för  försäljningsdivisionen

e-post:
[email protected]