Cleveron tar sig an Nya Zeeland med The Warehouse

09.05.2019 | Cleveron, Cleveron 401, The Warehouse, New Zealand

Cleveron inledde samarbetet med The Warehouse, Nya Zeelands största allmänhandlare av varor. The Warehouse installerade Cleveron 401 för att dela ut onlinebeställningar på Sylvia Park Shopping Center i Auckland, och blev den första återförsäljaren i Australasien som hade ett pilotprojekt med den automatiska Click & Collect-paketroboten. Samarbetet markerar också Cleverons inträde på den australasienska marknaden.

"Australasien är vår nyaste fokusmarknad och vi är mycket glada över att vi kan starta vår verksamhet där i samarbete med en känd återförsäljare som The Warehouse," säger Arno Kütt, VD för Cleveron. ”Vi delar ett gemensamt uppdrag – att hitta lösningar och använda innovation för att förbättra kundens användarupplevelse, för att göra deras liv enklare och spara tid. Vi är glada över att vår Cleveron 401 gör just det,” lägger Kütt till.

VD Pejman Okhovat säger att The Warehouse är stolta över att få tekniken till Nya Zeeland och erbjuda Kiwis fler valmöjligheter i hur de handlar. ”Vi tittar alltid på hur vi kan interagera med våra kunder för att göra deras liv enklare – inklusive nya sätt att söka efter, betala och avhämta föremål.”

“Nästan en av tre onlinebeställningar hämtas nu i butik och vi räknar med att detta kommer att växa under de närmaste åren. Tornet erbjuder människor ett snabbt och bekvämt sätt att hämta sina paket när de är på språng, vilket inte kräver köande vid servicedisken."  

Cleveron 401 är ett robotbaserat pakettorn som fungerar som avhämtningsstation för onlinebeställningar. Den fem meter långa paketroboten rymmer 300 av The Warehouses onlinebeställningar åt gången och delar ut ett paket till kunden på några sekunder. Cleveron 401 är en avhämtningslösning med självbetjäning – kunden behöver bara skanna sin beställningskod på användarkonsolen. Skanningen gör avhämtningsupplevelsen snabb och bekväm och eliminerar behovet av att stå i kö för att hämta ett paket. Cleveron 401 är också känd som Pickup Tower, som används av världens ledande detaljhandlare Walmart.

Cleveron är innovationsledaren när det kommer till att skapa mjuk- och hårdvarulösningar för leveransen på den sista sträckan. Cleverons robotbaserade paketterminaler med självbetjäning gör det möjligt för företag att automatisera och öka effektiviteten i sina Click & Collect-processer och förbättra kundupplevelsen. Cleveron har mer än 2 200 paketterminaler över hela världen och levererar cirka 600 000 paket per månad. Cleverons lösningar används av världens ledande detaljhandlare.  

The Warehouse är Nya Zeelands största detaljhandlare, känd och älskad av Kiwis för sitt breda sortiment av produkter med allt från kläder och underhållning, teknik och musik till sport, trädgårdsskötsel och mycket annat. The Warehouse har erbjudit Kiwis fynd sedan 1982. Med 93 butiker i hela Nya Zeeland sysselsätter de över 8 500 teammedlemmar från Kaitaia i norr till Invercargill i söder.

De senaste nyheterna

För ytterligare information, ring eller skicka e-post

Tarmo Tamm
Chef för  försäljningsdivisionen

e-post:
[email protected]