Cleverons robotar finns nu i Norge och Tjeckien

16.05.2019 | Cleveron

Cleveron utökade sin affärsverksamhet genom att samarbeta med XXL Sports & Outdoor, Nordens största återförsäljare av sportartiklar och Zásilkovna, det ledande logistikföretaget i Central- och Östeuropa.  

”När vi skapade Estlands första paketskåpsnätverk för tio år sedan ville vi visa hur mycket lättare och snabbare det är att ta emot ett paket genom dem. Idag är paketskåp lika elementära som bankomater för estländarna. Och vi skapar och använder redan paketrobotar,” säger Cleverons VD Arno Kütt. "Nu är fördelarna med paketrobotar kända också på andra håll." Kütt betonar att målet med Cleverons produkter är att spara tid för människor. "Våra nya kunder kan nu också göra det i Tjeckien och Norge."

XXL Sports & Outdoor är Nordens största återförsäljare av sportartiklarmed 84 butiker i Skandinavien och Österrike. Det norska företaget har nu paketroboten Cleveron 401 i Alnabru-butiken i Oslo. XXL Sports & Outdoors kunder kan lägga sina beställningar i onlinebutiken och välja Alnabru-butiken som sin paketavhämtningspunkt. De kommer att få sitt paket från självbetjänings-paketroboten som finns i butiken.

Zásilkovna, det ledande logistikföretaget i Central- och Östeuropa, verkar i 16 länder och har 26 000+ onlinebutiker som kunder och 2500+ upphämtningsplatser. Det är det första företaget i Tjeckien att erbjuda paketavhämtning med Cleveron 402, världens snabbaste paketrobot. Cleverons paketrobot, som företaget kallade Z-Bot, installerades i Chodov-köpcentret i Prag.  

Viljandibaserade Cleverons paketrobotar och skåp används nu i fler än 15 länder över hela världen och levererar 1,2–1,3 miljoner paket varje månad. Företaget meddelade förra veckan att det har utökat sin affärsverksamhet i Oceanien, en ny region för Cleveron.

De senaste nyheterna

För ytterligare information, ring eller skicka e-post

Tarmo Tamm
Chef för  försäljningsdivisionen

e-post:
[email protected]