Cleverons rekord – fem nya kunder på två månader

02.07.2019 | Cleveron, Decathlon

Cleverons VD Arno Kütt uttrycker att detta är ytterligare ett steg mot Cleverons mål, som är att ge människor tid och befria dem från uppgiften att stå i kö och vänta på ett paket. ”Tillväxten av e-handeln är inte en överraskning för någon. Framgångsrika återförsäljare letar efter lösningar för att hantera växande paketvolymer, eftersom dessa ökar arbetsbelastningen för anställda och medför ytterligare kostnader. Att köa i butiken för att få ett paket ger också en negativ kundupplevelse,” förklarar Kütt. ”Decathlon är känt som ett innovationsmedvetet företag som, liksom oss, värderar tiden för både sina anställda och kunder. Med våra produkter kan Decathlon nu dela ut paket på några sekunder," lade Kütt till.

Cleverons skåp och paketrobotar har distribuerats av Decathlons ungerska filial. Enligt Decathlon Ungerns marknadsföringsdirektör Gergely Román har det totala antalet paket som beställts via deras onlinebutik ökat med 40 % på ett år. ”Vi investerar ungefär 250 000 euro i år för att erbjuda den bästa servicen för våra kunder. Allt i ett försök att ge dem mer tid att vara ute och vara aktiva,” tillade Román. Företaget bekräftade att de planerar att installera Cleverons produkter i flera butiker i Ungern i år.

Förutom Decathlon utvidgade Cleveron sin verksamhet över hela Europa. I maj inledde Cleveron samarbetet med det tjeckiska logistikföretaget Zàsilkovna och den norska sportvaruhandlaren XXL. Nya Zeelands Warehouse tillkom som kund, tillsammans med den latinamerikanska detaljhandelsgiganten Falabella Retail, som är baserad i Chile. Hittills har Cleveron totalt 22 kunder över hela världen, inklusive världens största återförsäljare Walmart.

Decathlons ungerska filial är en del av Decathlon SA, som är världens största återförsäljare av sportartiklar. De har totalt 23 butiker i Ungern och är verksamma i 51 länder, med 1 511 butiker totalt. De totala intäkterna för gruppen nådde 12,8 miljarder dollar år 2018. Decathlon använder Cleveron 402 och två Cleveron 301 för att dela ut onlinebeställningar. Kunder som har gjort en onlinebeställning kan helt enkelt komma till butiken, ange sin beställningskod vid paketroboten och avhämta paketet på några sekunder.

De senaste nyheterna

För ytterligare information, ring eller skicka e-post

Tarmo Tamm
Chef för  försäljningsdivisionen

e-post:
[email protected]