Cleverons PackRobots är en anledning till Walmarts framgång i e-handeln / Forbes

17.08.2018 | Walmart, PACKROBOT

Forbes rapporterar att Walmarts e-handelstaktik mot Amazon ser ut att betala sig. Walmarts resultat för andra kvartalet 2018 visade sin bästa jämförbara försäljning under kvartalet på mer än tio år, när intäkterna steg 3,8 % till 128,03 miljarder dollar. Nyckeltalet var 40 % tillväxt i onlineförsäljning, vilket kan tillskrivas företagets nya initiativ med den allsidiga kanalen, som Pickup Towers.

Walmarts VD och koncernchef Doug McMillon säger att företaget ger kunderna nya nivåer av shoppingbekvämlighet. Han tillägger att Walmart fortsätter att föra digitala kapaciteter till butikerna för att leverera en sammanhängande upplevelse för kunderna, oavsett hur de väljer att handla.

Forbes påpekar att Walmart under de senaste två åren har lagt till hundratals Cleverons PackRobots eller Pickup Towers för kunder att avhämta onlinebeställningar av allmänna handelsvaror. Detta drag är utformat inte bara för att minska fraktkostnaderna utan också för att driva trafik in i butikerna och potentiellt stimulera andra inköp i butiken.

Walmart hade ett pilotprojekt med Cleverons 5 m höga PackRobots år 2016 och i slutet av år 2018 kommer de enorma "Pickup Towers" att finnas i 700 av Walmarts butiker över hela USA.

Läs hela artikeln


De senaste nyheterna

För ytterligare information, ring eller skicka e-post

Tarmo Tamm
Chef för  försäljningsdivisionen

e-post:
[email protected]