Cleveron samarbetar med den latinamerikanska detaljhandelsgiganten Falabella Retail

20.06.2019 | Cleveron, Cleveron 402, Falabella Retail

Cleveron inledde ett samarbete med Chilebaserade Falabella Retail. Den multinationella kedjan av varuhus är en del av Falabella Group, som är det tredje största företaget i Latinamerika. Falabella Retail har installerat Cleveron 402, som delar ut onlineköp i fysiska butiker.

Cleverons VD Arno Kütt uttryckte att Latinamerika är en ny och oupptäckt marknad för Cleveron. "Falabellas mål är att bli Latinamerikas ledande online- och offline-detaljhandelsplattform och är utan tvekan en bra partner, med vilken man kan börja samarbeta på en ny kontinent," lade Kütt till.  

Falabella är det fjärde företaget som har lagts till på Cleverons kundlista under de senaste veckorna. I maj inledde Cleveron verksamhet i Nya Zeeland, såväl som Tjeckien och Norge. ”Vi utvidgar våra aktiviteter i olika länder och på nya kontinenter. Förhoppningsvis kan vi verkligen säga att robotar från den lilla staden Viljandi har tagit över hela världen,” sade Kütt.

Falabella började använda Cleveron 402-paketroboten, som har installerats i Los Dominicos Shopping Center i Chiles huvudstad Santiago. Kunder hos shoppingcentret gör sina inköp online, väljer leverans i butiken och får senare sina paket från roboten med sin beställningskod. Cleveron 402 används också av den världskända modeförsäljaren Zara.  

Falabella Group grundades 1889 och är för närvarande aktiva i sju latinamerikanska länder. Under räkenskapsåret 2018 genererade företaget cirka 13,3 miljarder amerikanska dollar i intäkter. Andelen onlineförsäljning har ökat med 70 % och har nått 823 miljoner amerikanska dollar under de senaste tolv månaderna. Falabella Retail är den största detaljhandelsplattformen i Latinamerika, med över 100 köpcentrum i länder som Chile, Peru, Colombia och Argentina.  

Cleveron har kunder i 18 länder, inklusive i Nord- och Sydamerika, Europa och Nya Zeeland. Cleveron, som utsågs till Estonia’s Company of the Year 2018, öppnar i höst också en akademi för utbildning inom Robotics Software Development.

De senaste nyheterna

För ytterligare information, ring eller skicka e-post

Tarmo Tamm
Chef för  försäljningsdivisionen

e-post:
[email protected]