Cleveron och Harreskind sätter upp paketrobotar för att hantera Black Friday på DACH-marknaden

25.11.2020 | Cleveron

Det estniska teknikföretaget Cleveron och Tysklands ledande företag inom butiksinredning och butikslösningar, HARRES Metall-design GmbH, har inlett ett samarbete för att revolutionera sista sträckan-leveranser inom DACH-regionen. Harreskind kommer att bli den officiella DACH-distributören av Cleverons innovativa teknik för paketutlämning, lämplig för större återförsäljare men även för små och medelstora lokala företag. Paket- och livsmedelsrobotarna erbjuder bekväm självbetjäning vid avhämtningen, vilket är särskilt viktigt under perioder med höga paketvolymer, som Black Friday eller julen.

Cleveron tillhandahåller automatiseringslösningar för återförsäljare runt om i världen. Att expandera till DACH-marknaden är ett logiskt steg för företaget. “E-handeln i regionen växte betydligt redan innan pandemin. I Tyskland förväntades den uppnå 1 530 miljarder euro år 2020. COVID-19 har ökat tillväxten ännu mer. Detta medför också ett stort inflöde av paket, vilket skapar utmaningar för återförsäljare och kurirer,” säger Cleverons VD Arno Kütt. “Våra lösningar omvandlar paketöverlämningen till en bekväm självbetjäning. Det sparar tid och pengar för företaget, men också för kunden. Det är särskilt användbart vid pakethanteringen under högsäsonger, som Black Friday eller julen. En smidig service håller kunderna nöjda och kundnöjdhet är nyckeln till att öka kundlojaliteten,” förklarar Kütt.

Cleveron har redan två paketrobotar i Tyskland, i butikerna hos en av sina världsberömda kunder. Nu behövde företaget en pålitlig partner för att expandera ytterligare i DACH-regionen. “Vi är mycket glada över att ha hittat Harreskind, som inte bara kommer att marknadsföra våra produkter utan också kommer att tillhandahålla högkvalitativ installation och support på plats,” säger Kütt.

“Vi är glada över partnerskapet med Cleveron, en av världens ledande specialister inom Drop, Click & Collect-lösningar. För oss representerar partnerskapet en strategisk breddning av vårt utbud,” förklarar Lutz A. Schneppendahl, VD på HARRESKIND. “Kunderna integrerar eftersökningar och beställningar online allt mer i sina dagliga shoppingrutiner. Click & Collect-lösningar ger återförsäljare med vanliga butiker ett utmärkt tillfälle att utöka sin lojala kundbas genom att ge kunderna en genomgående positiv shoppingupplevelse. Attraktiva kundkontaktpunkter gör avhämtningen ännu enklare: kunderna kan välja önskad tidpunkt, där är inget väntande i köer och inga fraktkostnader behöver betalas.”

Cleveron är ett estniskt teknologiföretag, som har tillhandahållit teknologi för paketautomation för världens största återförsäljare i över 13 år. Det prisbelönta företaget skapar hårdvara och mjukvara till lösningar som används av återförsäljare som Walmart, Falabella, Carrefour, Bilka och Woolworths. Cleveron har också lösningar för små och medelstora företag, vilka fungerar som överlämningsställen dygnet runt för bibliotek, bilhandlare och mindre butiker.  

Ett uppdrag, två varumärken, tre företag: ”ZUKUNFT EINRICHTEN” är gemensam nämnare för varumärkena OTTOKIND och HARRESKIND, som båda är kända i hela Europa för strategiskt optimerade möbellösningar för fabriker och butiker. Bakom varumärkena står företagen Otto Kind GmbH & Co. KG, HARRES Metall-design GmbH och König Object Consulting GmbH. Tillsammans fungerar de som ett tätt nätverk av branschspecialister, alla med beprövad expertis, många års erfarenhet och innovativ potential. Nyligen utvidgades detta nätverk till att omfatta ytterligare ett bolag: ZOK systems, s.r.o., som är specialiserade på butiksutrustning och -lösningar. De använder omfattande synergier för att skapa maximalt kundvärde genom förstklassiga gemensamma lösningar.

De senaste nyheterna

För ytterligare information, ring eller skicka e-post

Tarmo Tamm
Chef för  försäljningsdivisionen

e-post:
[email protected]