Cleveron lanserar världens första livsmedelsrobot med två temperaturzoner

21.08.2019 | Cleveron, Cleveron 501, Grocery Robot

Cleveron introducerar Cleveron 501, en unik livsmedelsrobot som möjliggör avhämtning av livsmedel på bara 20 sekunder. Cleveron 501 är ett effektivt leveransalternativ till hemleverans, vilket gör Click & Collect-köp av livsmedel billigare, snabbare och bekvämare för både livsmedelsaffärer och konsumenter.  

”Cleveron är kända för att skapa innovativa Click & Collect-lösningar för världens största återförsäljare. Med Cleveron 501 går vi ett steg längre och går in på Click & Collect-livsmedelsmarknaden. Principerna för våra robotar förblir desamma – de kommer att spara tid för alla,” säger Cleverons VD Arno Kütt. ”Tid är en av de mest värdefulla resurserna, och den bör inte slösas i kö i butiker eller med att vänta på en kurir hemma. Med Cleveron 501 kan du hämta dina dagliga dagligvaror när och var som helst som det passar dig. Potentialen för livsmedelsrobotar är också enorm – livsmedelsleveransen kan nu närma sig konsumenterna och erbjuda en välbehövlig service på platser där det tidigare har varit ouppnåeligt, som i affärsdistrikt, där det inte finns tillräckligt med utrymme för stormarknader,” lägger Kütt till.

Cleveron 501 hjälper till att erbjuda en utmärkt upplevelse för Click & Collect-kunder – en grupp som utan tvekan växer. Det förväntas att USA:s mat- och dryckesförsäljning online kommer att öka 18,2 % till 19,89 miljarder dollar år 2019. År 2023 förväntas försäljningen av livsmedel online vara mer än det fyrdubbla.

Som en unik lösning på Click & Collect-marknaden finns Cleveron 501 med två temperaturzoner. Standardmodellen har en enda temperaturenhet, med en justerbar inre temperatur mellan +2 °C till +25 °C (+36 °F till + 77 °F). Den har också en fryszon som tillval, med den kontrollerade temperaturen -18 °C (0 °F). Detta gör livsmedelsroboten lämplig för förvaring av både lättfördärvliga och frysta livsmedel, vilket säkerställer den höga kvaliteten på varorna när de avhämtas av konsumenten.  

Att använda livsmedelsroboten är en tidsbesparande lösning för livsmedelsaffärer, kurirer och kunder. Roboten fylls genom en användarkonsol så det finns inget behov av att gå mellan olika skåpdörrar. Kunderna kan avhämta sina varor genom att skanna eller ange beställningskoden på konsolen, varefter roboten kommer att dela ut beställningen. Livsmedelsavhämtningen kan slutföras på bara 20 sekunder.  
Client picking up grocery bags from Cleveron 501 grocery robot

Cleveron 501 gör det möjligt för livsmedelsaffärer att erbjuda självbetjäning dygnet runt för utomhusavhämtning, precis där deras kunder är. Fotavtrycket kan jämföras med en genomsnittlig parkeringsficka, och att installera roboten kräver endast en solid yta, ström och en nätverkskabel. Detta gör det möjligt att erbjuda avhämtningstjänster bredvid den egentliga stormarknaden, i livliga stadskärnor, på universitetsområden och andra platser där detaljhandelsutrymmen är knappa eller dyra. Cleveron 501 finns i två storlekar, med maximalt upp till 276 lådor.

Cleveron 501 är den första livsmedelsroboten från det Estlandsbaserade Cleveron, som tillhandahåller robotbaserade Click & Collect-lösningar för några av de största namnen inom detaljhandeln, som Walmart (Cleveron 401 eller Pickup Tower), Zara (Cleveron 402), The Warehouse (Cleveron 401), Decathlon (Cleveron 402) och andra. Cleverons paketrobotar och skåp används i 22 länder och levererar 1,3 miljoner paket varje månad.

Mer information och videor: Cleveron 501

De senaste nyheterna

För ytterligare information, ring eller skicka e-post

Tarmo Tamm
Chef för  försäljningsdivisionen

e-post:
[email protected]