Cleveron lanserar den mest kompakta paketroboten hittills – Cleveron 403

14.11.2019 | Cleveron, Cleveron 403

Cleveron presenterar den nya Cleveron 403, en kompakt paketrobot speciellt designad för mindre butiker.

Den kompakta storleken och det överkomliga priset gör den robotbaserade Click & Collect-lösningen till ett effektivt alternativ till manuell paketutdelning och till traditionella paketskåp. Cleveron 403 sparar in på dyrt butiksutrymme – den minsta modellen rymmer 157 paket på bara 6 m2. Den fungerar som en självbetjäningsavhämtning och delar ut ett paket till klienten på 10 sekunder.

Cleverons VD Arno Kütt förklarar att företagets senaste produkt skapades för mindre butiker eller logistikföretag, vilka inte har de nödvändiga paketflödena som passar de större robotbaserade lösningarna. ”Våra paketrobotar används av världens största detaljhandlare som behöver dela ut hundratals eller tusentals onlinebeställningar på en dag. E-handeln växer och mindre företag och logistikföretag måste också börja automatisera sina pakethanteringsprocesser. Men de är ännu inte på en nivå där våra större lösningar skulle vara effektiva – det finns inte så många paket om dagen eller så finns det helt enkelt inte tillräckligt med utrymme. Till exempel är vårt Pickup Tower 5 meter högt! Cleveron 403 är utformad för att effektivt automatisera mindre paketvolymer och kan installeras i små och trånga utrymmen. Och robotbaserad teknik gör den kompletta pakethanteringsprocessen snabb och bekväm.”

Cleveron 403 har ett smart lagringssystem som lagrar paketen inuti maskinen efter deras höjd, vilket maximerar utnyttjandet av lagringsutrymmet. Den minsta modellen rymmer 157 paket på bara 6 m2. Jämfört med det traditionella paketskåpet, som normalt är det första steget vid Click & Collect-automatisering, har paketroboten ett mycket mindre fotavtryck. Detta innebär att dyra detaljhandelsutrymmen kan användas för försäljningsaktiviteter, inte för lagring.  

Med Cleveron 403 slutförs paketinsättning och avhämtning genom en användarkonsol, vilket gör laddningsprocessen snabbare för kuriren eller butiksassistenten och erbjuder en bekväm kundupplevelse för slutanvändaren. Kuriren eller butiksmedarbetaren kan ladda alla paket från en konsol, utan att behöva gå fram och tillbaka mellan konsolen och dörrarna, vilket är fallet med ett traditionellt paketskåp. Detta resulterar i en betydande tidsvinst vid varje paketinsättning.  

Kunden kan avhämta sitt paket från paketroboten, utan att behöva ytterligare hjälp. De skannar helt enkelt sin beställningskod eller anger PIN-koden och roboten kommer att leverera paketet på 10 sekunder.

Läs mer på Cleveron 403


De senaste nyheterna

För ytterligare information, ring eller skicka e-post

Tarmo Tamm
Chef för  försäljningsdivisionen

e-post:
[email protected]