Cleveron är Årets företag 2018

05.10.2018 | Cleveron

Cleveron utsågs till Årets företag 2018 i Estlands Entrepreneurship Awards 2018. Vi utsågs också till Design Applier of the Year och Innovator of the Year samt var ett av de tre bästa företagen i kategorin Exporter of the Year.

”Årets Company of the Year är en verkligt inspirerande historia, där ett snabbt växande företag har byggts upp från grunden. Det är ett högteknologiskt företag från den lilla staden Viljandi som har etablerat partnerskap med världens största återförsäljare,” säger Alo Ivask, styrelseordförande för Enterprise Estonia.

Cleverons VD Arno Kütt säger att det att utses till Company of the Year är en stor ära för Cleveron. ”Det är också ett uppmärksammande av alla cleverooniks (Cleverons anställda) och staden Viljandi. Det visar att man kan göra fantastiska saker i små städer när man bestämmer sig för det,” säger Kütt.

Cleverons framgång ligger i våra innovativa produkter som löser de utmaningar som återförsäljare står inför på grund av tillväxten av e-handeln. De hjälper till att spara tid och pengar både för handlarna och för slutkunderna. Cleverons robotlösningar talar för sig själva – 2015 började Walmart testa fem PackRobots. Efter den lyckade lanseringen kommer det nu att finnas 700 PackRobots i Walmarts över hela USA i slutet av 2018. Inom loppet av några år har Cleveron lämnat in mer än 50 immaterialrättsansökningar för våra innovationer, och antalet målregioner där Cleverons immateriella egendom har implementerats har ökat markant, nu inklusive Asien.

Under de senaste tre åren har omsättningen ökat trefalt. 2016 var omsättningen 3,2 miljoner euro, 2017 var den 11,2 miljoner euro, och den förväntade omsättningen för 2018 är 47 miljoner euro. Bland Cleverons kunder finns världens största återförsäljare Walmart och världens största modeförsäljare Inditex.

Entrepreneurship Award-tävlingen anordnas av Enterprise Estonia, Estlands handelskammare och den estniska arbetsgivarorganisationen. Det är den estniska statens högsta uppmärksammande av enastående och progressiva företag. De tre mest anmärkningsvärda företagen i varje tävlingskategori valdes ut i samarbete med experter på området som utvärderade företagens ekonomiska indikatorer samt värderingar och bidrag till samhället. 369 företag deltog i tävlingen i år.

Bild med tillstånd av EAS/Erlend Staub

De senaste nyheterna

För ytterligare information, ring eller skicka e-post

Tarmo Tamm
Chef för  försäljningsdivisionen

e-post:
[email protected]