Cleveron nominerad till tre paket- och posttekniska internationella priser

25.09.2019 | Cleveron, Cleveron 501, Robot courier

Kortlistan för Parcel and Postal Technology International Awards 2019 har tillkännagivits.

Cleveron har nominerats i tre kategorier:

  • Cleveron 501 för Final Mile Innovation of The Year (The Final Delivery)
  • Cleverons självkörande paketleveransrobot för Last Mile Delivery Innovation (The Journey)
  • Cleveron för Supplier of The Year

Cleveron 501, en utomhuspaketrobot för självbetjäning i livsmedelsbutiker, presenterades för allmänheten i augusti. Livsmedelsroboten fungerar som en självbetjäningsenhet och delar ut beställningen till slutanvändaren inom några sekunder. Cleverons senaste robot har två olika temperaturzoner, som är lämpliga för de flesta lättfördärvliga livsmedel och icke-förgängliga livsmedel, som mejeriprodukter, kött, glass, bär eller färdigrätter. Cleveron 501 erbjuder ett nytt leveransalternativ, vilket gör handlandet av livsmedel online billigare, snabbare och mer bekvämt för både livsmedelsaffärer och konsumenter.

Den självkörande robotkurir-prototypen presenterades 30 november vid den internationella Robotex-konferensen Generation R i Tallinn, Estland. Den självkörande robotkuriren är inställd på att automatisera den sista sträckan-leveransen och paketöverlämningen från en kurir till en klient. Detta hjälper till att mer effektivt hantera de växande paketvolymerna för e-handeln och göra leveransen för den sista sträckan bekvämare för konsumenten. Enligt Business Insider skulle Cleverons kurirrobot "kunna lösa ett flera miljarder dollar-problem som Amazon, Walmart och Target står inför”.

Den tredje nomineringen är för Supplier of the Year. Denna särskilda utmärkelse ger erkännande åt ett företag som har haft en stor effekt på branschen det senaste året, vare sig det är fråga om investeringar i ny teknik, arbete med postoperatörer eller en imponerande tillväxt. 2019 har varit ett framgångsrikt år för Cleveron, eftersom vi har inlett partnerskap med många företag runt om i världen. För närvarande finns våra lösningar i 24 länder på fem kontinenter. Cleveron har fortsatt att investera kraftigt i FoU för att erbjuda de mest innovativa lösningarna på marknaden. I år lanserade Cleveron sin första livsmedelsrobot och har många projekt i startgroparna för en nära framtid.

Parcel and Postal Technology International Awards uppmärksammar den senaste utvecklingen inom post- och paketindustrin. Vinnarna tillkännages under prisutdelningsceremonin 1 oktober på Parcel+Post Expo i Amsterdam, Nederländerna.

Foto: Parcelandpostexpo.com

De senaste nyheterna

För ytterligare information, ring eller skicka e-post

Tarmo Tamm
Chef för  försäljningsdivisionen

e-post:
[email protected]