Cleveron och ITOCHU Corporation skriver under ett samförståndsavtal

11.02.2020 | Cleveron, ITOCHU Corporation

Cleverons medgrundare Indrek Oolup följde med Estlands premiärminister vid hans formella besök i Japan och skrev under ett samarbetsavtal med ITOCHU Corporations operativa chef Yoshihisa Suzuki i närvaro av Japans premiärminister Shinzō Abe.  

Cleveron och ITOCHU Corporation har tecknat ett samförståndsavtal för att öka samarbetet inom IT och innovativ teknik för sista sträckan-leveranser. ”Det nyligen undertecknade avtalet är ett viktigt steg mot att skapa ett framgångsrikt partnerskap mellan de två företagen. Japan är en av världens största och snabbast växande e-handelsmarknader, vilket gör det till en lovande målmarknad för Cleveron 2020,” säger Cleverons medgrundare Indrek Oolup. Med en omsättning på cirka 114 miljarder amerikanska dollar rankades den japanska e-handelsmarknaden för B2C på en fjärde plats på global nivå. "Vi är glada över att skriva under ett samförståndsavtal med ITOCHU Corporation för att vidareutveckla samarbetet mellan våra företag," lägger Oolup till.

Estlands premiärminister Jüri Ratas uttryckte att Japan är en viktig partner för Estland som vi vill etablera ännu närmare ekonomiskt samarbete med. "Jag hoppas att detta besök kommer att ta vår vänskap till en ny nivå och ge en ny drivkraft för samarbete mellan företag, export och ömsesidiga investeringar," säger Ratas.

ITOCHU Corporation grundades 1858 och är ett av de största japanska allmänna handelsföretagen. Det har sex stora operativa avdelningar som specialiserar sig på textilier, metaller/mineraler, livsmedel, maskiner, energi/kemikalier och IKT/allmänna produkter/fastigheter. ITOCHU rankades på 65:e plats på 2019:s lista över Fortune Global 500-företag med en årlig handelsintäkt på 104,63 miljarder amerikanska dollar.

Cleveron grundades 2007 och är ett Estlandsbaserat företag som tillhandahåller sista sträckan-lösningar för världens största detaljhandlare och logistikföretag. Cleverons 3 800 paketterminaler finns i 24 länder över hela världen. I genomsnitt levereras 1,3 miljoner paket genom terminalerna varje månad. Cleverons kunder inkluderar Walmart, Inditex (Zara), The Warehouse och Falabella.

Cleverons delegation bestod av medgrundaren Indrek Oolup och Rauno Sigur - Cleverons regionchef i Asien.

Foto: Government Communication Unit, Jürgen Randma

De senaste nyheterna

För ytterligare information, ring eller skicka e-post

Tarmo Tamm
Chef för  försäljningsdivisionen

e-post:
[email protected]