Cleveron 401 kortlistades för World Post & Parcel Awards 2020

13.05.2020 | Cleveron, Cleveron 401

Cleveron 401 (Pickup Tower) är kortlistad i kategorin Technology Post & Parcel Awards. World Post & Parcel Awards anses vara "Oscars" för post- och expressbranschen och får ansökningar från de största leveransmärkena världen över.

Cleveron 401 är en paketrobot som sparar lagringsutrymme och snabbar på paketavhämtningen. Cleveron 401, som lanserades 2015, var den första robot-APM:en designad för att effektivisera Click & Collect-verksamheter. Cleveron 401 minskar kostnaderna för paketupphämtning och ger en förbättrad kundupplevelse. Företag kan också sänka arbetskraftskostnaderna, eftersom paketutdelningsprocessen kräver mindre arbetskraft. Med det minsta fotavtrycket för paketlagring (bara 5,4 m2) sparar detaljhandeln lagringsutrymme, som istället kan användas för att generera mer vinst.

Cleveron 401 finns i både en inomhus- och utomhusversion som passar kundens specifika behov. Cleveron 401 Outdoor kan placeras på butikens parkeringsplats, i livliga stadsområden där detaljhandelsutrymmen är knappa eller på platser som är lätta att nå för kunderna. Utomhusalternativet för återförsäljare närmare deras kunder och erbjuder tillgång till paket dygnet runt, även när ordinarie affärer är stängda. Cleveron 401 inomhuspaketrobot ökar det lediga utrymmet i butiken och ökar försäljningen, då 85 % av kunderna säger att de har gjort ett extra köp i butiken när de avhämtat en onlinebeställning.

De första fem enheterna distribuerades i november 2016 och i slutet av 2019 fanns det 1428 enheter i användning. Paketroboten har över 13 miljoner arbetstimmar och har levererat över 11 miljoner paket över hela världen. Cleveron 401 används av världens ledande återförsäljare, inklusive Walmart, Asda, The Warehouse, XXL Sports & Outdoor och Canadian Tire.

Vinnarna i World Post & Parcel Awards kommer att tillkännages i en virtuell presentation den 16 juni

De senaste nyheterna

För ytterligare information, ring eller skicka e-post

Tarmo Tamm
Chef för  försäljningsdivisionen

e-post:
[email protected]