Avhämtning av livsmedel har kommit för att stanna. Så här utvecklas det / Omnämnande i media

28.10.2020 | Cleveron

Efter att ha sett hur beställningarna hos livsmedelsbutiker för avhämtning tilltagit under pandemin så fokuserar livsmedelsbutikerna på framtidens service och vilka av de olika avhämtningsalternativen för beställningar de ska investera i.

Enligt en Brick Meets Click-undersökning har shoppare föredragit avhämtning framför leverans under pandemin, med 54 % av försäljningen genom Click & Collect i juni. Undersökningen visade också att 18 % av de aktiva användarna som har gjort minst en livsmedelsbeställning online den senaste månaden endast använder sig av en avhämtningstjänst.

Cleveron, som samarbetade med Walmart genom sina Pickup Towers i butiken, samarbetar med livsmedelsaffärer för att erbjuda avhämtningsskåp med temperaturkontrollerade zoner för varma och kalla matvaror som shoppare kan komma åt via QR-koder eller PIN-koder.

“Jag tror att det stora skiftet har gått från den tidigare frågan ‘Behöver vi Click & Collect?’ till den aktuella frågan, ‘Åh, jag behöver verkligen Click & Collect, men vilken typ av lösning?’” säger Edith Väli, marknadschef för Cleveron.

Cleverons livsmedelsrobot syftar till att vara en utomhuslösning som kan lösa den sista sträckans utmaningar, säger Väli. “Du kan placera dessa enheter var som helst — bredvid kontorsbyggnader, på landsbygden där du inte har en butik, så att du i princip utökar din verksamhet genom att bara placera ut en enhet”, säger hon, och noterar att hon ser framför sig att USA ska ha ett öppet nätverk av skåp där kurirer kan lagra paket från flera olika leverantörer.

Original Grocery Dive artikel publicerad 26 oktober.

Läs hela artikeln här

De senaste nyheterna

För ytterligare information, ring eller skicka e-post

Tarmo Tamm
Chef för  försäljningsdivisionen

e-post:
[email protected]