Albertsons Companies introducerar en automatiserad avhämtningskiosk i Jewel-Oscos butik i Chicago

07.01.2021 | Cleveron, Albertsons, Cleveron 501

Albertsons Companies (NYSE: ACI) meddelade idag att de är den första amerikanska livsmedelskedjan som driver ett pilotprojekt med en automatiserad och kontaktlös avhämtningskiosk för livsmedel. Kiosken, som finns i en av deras Jewel-Osco-butiker i Chicago, visar på en fortsatt expansion av företagets e-handelsverksamhet och på deras djupa engagemang i att tillhandahålla enkel service via sina webbplatser och appar.

Den automatiska, temperaturkontrollerade kiosken, skapad av Cleveron, erbjuder en kontaktlös avhämtningsupplevelse. Kunder som väljer alternativet “Kiosk PickUp” kommer att erbjudas ett tvåtimmarsintervall för att hämta sina livsmedel.

När kunderna anländer till kiosken skannar de en kod på sin telefon och deras livsmedel levereras av en robot till enhetens framsida för avhämtning. Enheten har två temperaturzoner - normal och frys. En kunds beställning kan lagras i två olika zoner och fortfarande levereras i samma konsol för avhämtning.

Kiosken i Chicago fyller för närvarande beställningarna, och företaget planerar att installera en andra enhet vid en Safeway i Bay Area inom en snar framtid.

“Vi satsar stort på våra digitala och allsidiga kanal-erbjudanden för att betjäna kunderna hur de vill, när de vill”, säger Chris Rupp, EVP och Chief Customer & Digital Officer hos Albertsons Cos. “Den här innovativa och kontaktlösa avhämtningskiosken gör det ännu enklare för kunderna att handla hos oss på ett sätt som är bekvämt för dem.”

“Cleverons avhämtningslösningar är skapade för att spara tid och erbjuda bekvämlighet för alla. Kunderna kan köra fram till avhämtningskiosken, skanna koden, ta sina livsmedel och åka igen. Så snabbt och enkelt är det,” förklarar Cleverons VD, Arno Kütt. “Vi är hedrade över att Albertsons Cos. har valt vår teknik i sin strävan att erbjuda sina kunder den bästa upplevelsen.”

Kiosken, installerad av Telaid, ansluts som en del av ett växande sortiment av kundcentrerade tjänster som erbjuds av företaget för att tillhandahålla kontaktlös service. I oktober installerade Albertsons Cos avhämtningsskåp i flera Jewel-Osco-butiker. Företaget erbjuder redan leverans- och Drive Up & Go-alternativ via sina innovativa webbplatser och appar, och de har kontakter med tredjepartsoperatörer för att tillhandahålla leveransalternativ så snabbt som inom två timmar.

Om Albertsons Companies

Albertsons Companies är en ledande återförsäljare av livsmedel och apoteksvaror i USA. Företaget driver butiker i 34 delstater och District of Columbia under 20 välkända kedjenamn, inklusive Albertsons, Safeway, Vons, Jewel-Osco, Shaw's, Acme, Tom Thumb, Randalls, United Supermarkets, Pavilions, Star Market, Haggen och Carrs. Albertsons Cos. är engagerade i att hjälpa människor över hela landet att leva ett bättre liv genom att göra en meningsfull skillnad, område för område. Bara under 2019, tillsammans med Albertsons Companies Foundation, gav företaget bort 225 miljoner dollar i mat och ekonomiskt stöd. År 2020 utlovade Albertsons Cos. 53 miljoner dollar till hungerhjälpsarbeten och 5 miljoner dollar till organisationer som stöder social rättvisa. Dessa ansträngningar har hjälpt miljontals människor inom områdena hungerlindring, utbildning, cancerforskning och -behandling, social rättvisa, program för personer med funktionsnedsättning och uppsökande arbete för krigsveteraner.

Om Cleveron

Cleveron är den ledande leverantören av automatiserade avhämtningslösningar, känt för sin tillförlitlighet och utmärkta kundupplevelse. Det estniska teknikföretaget har skapat marknadsomvälvande paketskåp och robotar i över 13 år, och de samarbetar med världens största återförsäljare och livsmedelsaffärer. Cleverons teknik levererar onlinebeställningar i 30 länder över hela världen; fler än 1,4 miljoner kunder får sina paket via en Cleveron-maskin varje månad. Cleveron har av Deloitte utsetts till Årets estniska företag och ett av de snabbast växande företagen i Centraleuropa.  

Om Telaid

Telaid är sedan mer än 35 år en pålitlig teknologipartner med full service som minskar tidsåtgången, antalet uppgifter, kostnader och risker förknippade med komplexa installationer och fortgående teknikhantering. Telaid gör IT enkelt med snabba lanseringar, produktlivscykelhantering och hantering av IT-tjänster, så att du kan få ut det mesta av dina tekniska tillgångar från vaggan till graven. Telaid hanterar all teknik i ditt företag, från trådlösa och fysiska säkerhetslösningar, infrastruktur och kablar till automatisering, framväxande IoT och analyser. Komplettera ditt IT-team med en erfaren, kapabel resurs som hjälper dig att uppnå dina affärsmål.

De senaste nyheterna

För ytterligare information, ring eller skicka e-post

Tarmo Tamm
Chef för  försäljningsdivisionen

e-post:
[email protected]